Някои от признаците на бременността

Начало » Родители » Бременност » Някои от признаците на бременността

pregnantИма жени, които знаят, че са бременни, още от момента на оплождането. Други, проверяват всичко многократно, докато се уверят в настоящата си бременност. Ако и вие сте от тях и не сте на 100 % сигурни в тестовете за бременност (все пак и те грешат), то тази статия е за вас! Само не забравяйте, че тялото на всяка жена е уникална система, за това някои от посочените от нас признаци на бременността може да не се проявят ясно при вас, а дори може и да не се проявят изобщо.

Повишената чувствителност на гърдите
Ако сте бременна, след една-две седмица ще забележите, че вашите гърди са станат по-чувствителни. Освен това, може да почувствате, че гърдите ви са се уголемили.

Потъмняване около връхчетата на зърната
В ранните етапи на бременността може да забележите леко потъмняване и увеличаване на диаметъра на ареола около зърната. Този процес е природно заложен у жената: така на новородено бебе ще му бъде по-лесно да открие майчината гръд.

Постоянна умора
Ако сте бременна, в периода на 8-10 седмица се наблюдава често изтощение на организма. Причината: на тялото ви непрекъснато се налага да се адаптира към нарастването на плода.

Гадене и неразположение
Ако сте бременна, една седмица след овулацията, може да почувствате гадене и неразположение сутрин.

Честото уриниране
1-2 седмици след оплождането, може да забележите, че все по-често ви се ходи до тоалетната. По време на бременността това е напълно нормално: нарастващия ембрион притиска пикочния мехур на майката, като по този начин намаля неговият размер.

Запек
По време на преструктурирането на организма на бъдещата майката, се отделят много хормони, които биха могли да предизвикат и такова неразположение.