Новогодишни прически

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Новогодишни прически

Ако вече сте избрали тоалета, бижутата и грима за новогодишната нощ, то е време да помислите и за прическата си. Вижте, кои са най-актуалните прически за предстоящата празнична вечер…

Ретро

01retro
Елегантните, добре структурирани къдрици, популярни през 50-те години на миналия век, все още са символ на женственост и нежност. А тяхната направа е много лесна: на влажна коса нанесете структуриращ мус или серум за еластичност на къдриците. Изсушете косата със сешоар и навийте на ролки. След това с ръка, внимателно придайте на косата желаната форма, която фиксирайте с лак. Ако искате, можете да допълните прическата си с изкуствено цвете или с голяма шнола с кристали.

Гладък кок

02gladka

Класика във вечерния жанр, която е и идеално решение за жени с овални лица. За да стане прическата ви наистина гладка, преди да започнете с направата и, трябва да измиете косата си със специален шампоан за изглаждане, а след това да използвайте и същия балсам. От стайлинговите продукти ще са ви необходими няколко капки изглаждащ серум, мус или гел.
След като се изсушите косата си, може да я изправите и след това да пристъпите към оформяне на прическата. Срешете цялата коса на една страна и внимателно я усучете и я завийте на кок. От вътрешната страна прихванете кока с фиби, като внимавате те да останат скрити. Когато сте готови, фиксирайте прическата с лак за коса, а на тила може да използвате и малко специален блясък с огледален ефект.

Обем

03topirana
Стилът на 80-те години сега е на върха на популярността. Тези от вас, които са се спрели на супер мини рокля, клин и черно кожено яке с нитове, определено ще харесат и идеята за топирана коса. Все пак, не забравяйте, че ще посрещате 2010 година, така че прическата ви не трябва да е монументална, а по-скоро жива и леко безгрижна.
За да си направите такава прическа са ви нужни само гребен и лак за коса със средна или силна фиксация. Освен това е важно да не забравяте, че трябва да топирате косата само когато е добре изсушена.
Ако само топирате косата си, обаче, едва ли ще изглеждате достатъчно празнично. Добре ще е, ако се опитате да я съберете внимателно, за да подчертаете изяществото на шията си.

Разпуснати коси

04raspusnata
Това е най-подходящия вариант за тези от вас, които не разполагат с достатъчно време или желание, за да си правят специална прическа за празника. Той, обаче, може да изглежда не по-лошо и от сложна, скъпоструваща прическа. Много важно за подобна прическа е косата да е добре поддържан, здрава и блестяща. Ако вашата е точно такава, можете просто да я измиете и след това да я изправите с помощта на сешоар и кръгла четка. За жените с естествено прави коси е препоръчително внимателно да извият краищата им – така прическата ви ще придобие по-голяма изисканост и празничност.

За късите коси

05kasa
Пригладена коса, разкошен обем или и модна небрежност? Изберете по ваш вкус, но като вземете в предвид и типа на лицето ви, тоалета и – задължително – структурата на вашата коса. Ако тя е тънка, трябва да я повдигнете от корените с помощта на специален спрей с пантенол и леко да я пригладите.
Оставете непокорните вълнисти коси сами да “решат” каква форма да приемат – такава прическа е идеална за нощен клуб и няма да ви отнеме почти никакво време.
Жените с къси коси могат да експериментират и с техния цвят. С помощта на контрастни кичури можете да подчертаете контура на прическата си, да и придадете по-ясна форма, да направите образа си по-интересен, като цяло. Много добре изглеждат цветни кичури, чийто оттенъци се повтарят в облеклото или грима.