Основните изисквания за новогодишния грим

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Основните изисквания за новогодишния грим

ng_grimОсновните изисквания за новогодишния грим са малко, но за да изглеждате наистина ослепителни трябва да се придържате към тях. И така, макияжът ви трябва да бъде:
– устойчив – или да “оцелее”, ако не през цялата нощ, то поне през по-голяма част от нея;
– подлежащ на възстановяване – така че, да можете бързо да го “поправите”, ако поради невнимание размажете сенките или червилото остане на чашата ви;
– интересен – така че, да можете да привлечете вниманието на останалите (най-вече на мъжете) и да изглеждате добре на снимките;
– да е в хармония със стила на празничната вечер и с тоалета ви.
Освен това, за новогодишната вечер можете да прибегнете до всички онези “трикове”, който така ви се е искало да изпробвате, но не ви се е отдало случай: фалшивите мигли, например, биха придали на погледа ви дълбочина, кристалите биха добавили към образа ви празничност и великолепие, златната пудра би превърнала тялото ви в бижу.
Най-общо, препоръките за празничния новогодишен грим могат да се сведат до следното: новогодишното тържество не е най-неподходящото време да се превъплътите във фатална жена, с характерните за нея по готически тежко гримирани очи и недостъпни устни. Макияжът ви трябва да е забележим, но празничен, сияещ, подчертаващ естествената ви красота. Ето защо, е по-добре да използвате лек блясък за устни в естествени нюанси, отколкото наситено червено червило, а за да подчертаете скулите, вместо ярките цикламени оттенъци, които на електрическата светлина изглеждат твърде неестествено, използвайте златно-бежов или прасковен руж. Обърнете и специално внимание на основата за грима, тъй като красивата кожа е главната предпоставка за  успешния външен вид.
А ето и няколко варианта за новогодишен грим…

Ледена кралица
Този стил е олицетворение на зимната красота. Заскрежени дървета, сияние на лед, спираща дъха белота на снега… За да създадете такава визия, използвайте сребристи светлосиво сенки, тъмносива очна линия и спирала. Скулите подчертайте с леко “заскрежен” прасковен нюанс, а на устните нанесете блясък с брокатени частици.

Слънчева богиня
Пълна противоположност на ледената кралица – в този грим акцентът пада върху привлекателните, разкошни, златни тонове. В светлината на новогодишната нощ вие ще бъдете неотразими! Използвайте бронзова очна линия и златисти сенки за очи, а за устните – блестящо червило в медни оттенъци. За да завършите образа си, подчертайте скулите с бронзова пудра, а на шията, раменете, деколтето нанесете пудра със златист блясък.

Диско-момиче
Ако планувате да посрещнете новата година на дансинга, този грим е точно за вас! Нанесете на клепачите тюркоазени сенки, а на устните – червило или гланц в бонбонено-розов цвят. Златисто-бронзовата пудра ще ви помогне за придадете бляскав и празничен ефект на кожата си. Не използвайте руж, защото в съчетание с екстравагантния грим на очите, той ще изглежда твърде грубо.

Барокова красавица
Ако предпочитате класическата женственост и планирате романтична новогодишна среща, това е вашият вариант. Подчертайте линията на веждите с тъмно кафяв молив, а на скулите нанесете съвсем лека руменина. Безупречната светла матова кожа в съчетание с керемидено червено червило и искрящи очи, няма как да не спечелят вашия любим.