Новогодишен грим

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Новогодишен грим

До новогодишната нощ остават само няколко дни и е време да си поговорим за празничния грим! Сега от ZaNeya.com ще ви разкрием кое е най-характерното за новогодишният макиаж при посрещането на 2009 година!

Новогодишен гримЗлатна нощ
Ако сте свикнали да използвате за новогодишния си грим сребристо сияние, и през тази празнична вечер може да не се отказвате от него – то е актуално и през настоящия зимен сезон.
Но ако сте решили да промените нещо в себе си и все пак държите да сте особено бляскави през празничната нощ, се спрете на златния блясък – това е една от водещите за сезона тенденции както в грима, така и в дрехите и аксесоарите. По модните подиуми дизайнерите бяха заложили на златото, дори и в дневния грим. Така че, според нас, той става почти задължителен за новогодишното тържество. Нанесете златисти сенки на клепачите, лек златист блясък по скулите или дори златиста спирала на миглите – използвайте всичко, което може да ви превърне в кралицата на нощта.

Новогодишни опушени очи
Разбира се, сенките не са ограничени само до златни или сребърни оттенъци. Празникът ви може и трябва да бъдат ярък, цветен, пъстър. Следователно, за грима на очите си може да използвате почти всички нюанси – жълто, синьо, лилаво.
Не забравяйте, че характерно за настоящия сезон е цветът по клепачите да е плътен. Така че, за да постигнете този ефект е най-добре да използвате кремообразни сенки, върху които допълнително да нанесете тон и да обработите с коректор. Освен това, сенките трябва да  покриват цялата повърхност както на горния (до веждите), така и на долния клепач. Добре ще е, ако нанесете и леко разнесете сенките с пръст, за да създадете ефекта на опушените очи.

Новогодишен гримОбемни мигли
Не е възможно да си представим вечерния грим без гъсти и дълги мигли. При новогодишния си грим се постарайте да подчертаете красотата на очите си, именно чрез такива мигли.
За да направите миглите си шикозно извити, дълги и придаващи на погледа ви магнетичност, преди всичко трябва да изберете качествена спирала. Но все пак, не забравяйте, че не всички рекламни обещания се оказват реалност: например, ефектът на красивата извивка се съхраняват върху миглите само около час. Така че е необходимо да използвате и специалните щипки за извиване, ако искате да имате извити мигли през цялата новогодишна нощ.

Вежди в тон със сенките
Именно формата на веждите, можете да направи една жена кокетлива, надменна, лекомислена, студена, страстна. Веждите трябва да са подчертани и тъмни (дори и, ако сте блондинка). Може да са ясно очертани или да се сливат с опушиния ви грим и да изглеждат леко неясни и размазани. Във втория случай, е необходимо да разнесете кремообразните сенки толкова, че да покриват и веждите ви – така те вече ще са в тон със грима по очите.

Новогодишен гримОснова под грима
Характерно за декоративния грим тази зима е стремежът към естествен тен на кожата. «Естественото лице» стана важно не само за деловия грим. Така, че основата на празничния ви грим може да бъде напълно естествена – както по отношение на нюансите, така и по отношение на състава на декоративната козметика.
Дори и на най-чувствителната кожа може да нанесете минерална пудра – тя се състои от чисти минерали, не запушва порите, което позволява на кожата да диша, а в съчетание с дневен крем, тя придобива свойствата на тониращ крем.
Ружът по страните ви, той също трябва да изглежда естествено. Този ефект лесно можете да постигнете, използвайки нежно розово, независимо от естествения тон на кожата ви.
Естествен цвят на устните може да постигнете, като очертаете контура на устните си с молив в телесен цвят и нанесете балсам. За по-добър ефект добавете и прозрачен блясък.

Ярко червени устни
Червено, бордо, вишнево – това е изборът, който може да направите не само за новогодишния си грим, но и за ежедневния. Можете допълнително да си поиграете с тези тонове – да ги засилите и подчертаете с блясък и гланц..