Новогодишен грим

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Новогодишен грим

01gИзборът на новогодишния грим изисква особено внимание, тъй като трябва да се вземат в предвид няколко важни фактора – време на провеждане на тържеството, празничното осветление и фойерверките, въздействието на студ върху кожата, отблясъка на снега и много други. За щастие на жените, всички тези условия са предвидени от професионалните гримьори, които са разработили възможно най-добрите варианти на празничен грим – вие просто трябва да следвате съветите им и да изберете най-подходящия за вас грим.
Предполагаме, че много от вас ще съобразят новогодишния си макияж с актуалните за този сезон модни тенденции. А безспорният фаворит сред тях е ретро стилът на петдесетте години. Любимите и предпочитани светли, бледи тонове от миналия сезон вече ги няма. През настоящия моден сезон линиите са плътни и завършени – веждите са черни и с идеална форма на арка, устните са ярки и плътни. Косата не пада над челото и очите, а е опъната назад в стегната висока прическа или е навита на големи къдрици, които оставят ушите открити, за да са на показ красивите обеци.
Всичко в актуалния за този моден сезон грим е подчинено на контраста: вишнево червило и топла перлена пудра, студени сини сенки и синьо-черни мигли. Все пак не злоупотребявайте с цветове – кожата ви не е платно на художник и изисква внимателен подход. Не забравяйте златното правило на гримьора: ако изберете ярки цветове за очите, то червилото трябва да е по-бледо, и обратно, ако акцентирате на устните, то очите ви трябва да са в пастелни нюанси.
02g
Металният блясък е един от задължителните атрибути на новогодишния грим. Ако искате да изглеждате шикозно, не се страхувайте от цветовете – опитайте перлено, тюркоазено, ярко розово, малахитово зелено със сребърни искри. Тези сенки се съчетават много добре с накити от злато и сребро, прозрачни кристали, кадифе и дълбоки, тъмни тонове в облеклото.
Гъсти вежди са друга актуална модна тенденция, която не трябва да игнорирате, когато обмисляте новогодишния си макияж.
03g
Изчистеният контур на устните също е сред тенденциите, на които трябва да обърнете внимание за празничния си грим. Ако предпочитате по-меки и нежни цветове за очите, фокусирайте се върху по-големия контраст в долната част на лицето си, като го направите по-секси. Експериментирайте с червило в тъмни нюанси – къпина, череша, виолетово и бордо. Друг интересен вариант за вашите устни са червило и гланц за устни в студено ярко розово или оранжево. Ако се спрете на грим в стила на петдесетте години, “границата” на устните ви трябва да е гладка, ясна, без отблясъци или матиран край.
Гримът ви за новогодишното тържество може да съдържа най-екстравагантните, на пръв поглед, елементите. Направете клепачите и веждите си ярко сребристи, нарисувайте на бузите или клепачите си звездички, направете си оригинална временна татуировка. Вечерта на Нова година ни връща в детството, така че не пропускайте възможността да се насладите отново на някоя детска лудория!