Не завиждайте на жени с фантастична коса

Начало » Външен вид » Не завиждайте на жени с фантастична коса

krasiva-kosaЗавиждате ли на жени с фантастична коса? Ето 7 неща, правещи косата им прекрасна
Ако искате вашата коса да е здрава и жизнена, правете ги и вие!
Незнам дали съществува жена, която не би искала да има невероятно красива коса. Не вярвам, че има такава. Има жени, които притежават такава коса – здрава, блестяща и жизнена. Но има и такива жени, които трябва да полагат много грижи и усилия, за да бъде косата им такава, каквато те биха искали.

Може би има какво да научим от тези жени , за да бъде и нашата коса фантастична.Ето какво би трябвало и какво не би трябвало да правите:

1. Тези жени избягват горещите уреди, с които се стилизира косата
Колкото се може повече се опитвайте да държите косата си далеч от маши, преси, сешоари и други нагорещяващи уреди. При злоупотреба с тези уреди, жизнения цикъл на косъма се скъсява и косата става суха, изтощена и накъсана.

2. Те никога не се опитват да спестяват от хидратанта
Хидратиращите продукти за коса са много важни. Те помагат на косъма да поддържа своята влажност и подхранват в дълбочина фоликула на косъма. От влага се нуждае не само кожата, но и косата.

3. Тези жени ядат винаги правилна храна
Храната като цяло има значение за здравето на целия ни организъм, като разбира се и за здравето на косата. Чрез правилна диета може да допринесем за подобряването на качеството и на здравината на косъма.
За да стимулираме растежа на косъма, трябва да ядем повече храни, които са богати на мастни киселини( омега – 3), желязо, киселини, цинк и протеини. Растежа на космените фоликули ще се засили, ако ядем повече червено месо, риба и пилешко месо.

4. Приемът на витамини също е много важен
Дори да ни се струва, че храната е най-важна, сама по себе си не може да ни бъде достатъчна. Допълнителното приемане на витамини под различни форми подпомагат за здравето на косата ни. При правилен подбор на витамини, аминокиселини, минерали и билки ще ни помогне, косата ни да е по-здрава и по-красива от когато и да било.

5. Трябва да се подстригвате редовно.
Колкото и да имате желание косата ви да е много дълга без да я подстригвате, за съжаление няма как се получи. Не може без да скъсявате косата, тя да расте по-бързо. Растежа на косата се стимулира именно от подстригвате. За да расте косата ви по-бързо може да си правите маски със зехтин, който стимулира косъма. Не употребявайте често преси за коса.

6. Никога не мийте косата си с много гореща вода
Дори да обичате да си взимате горещ душ след работния и натоварен ден, пропуснете да миете косата си с такава вода. За нея употребете малко по-хладка вода, ако искате тя да е блестяща и мека. Горещата вода е много вредна за косата.

7. Трябва да нанасяте нужното количество балсам – нито повече, нито по-малко
Доста често се прекалява с балсама, както и се поставя на тази част от косата, на която няма да подейства. Запомнете – нанасяйте балсам към краищата на косата, като започнете от средата. Краищата са най-увредени.