На кои чорапогащници трябва да обърнете внимание през настоящия зимен сезон

Начало » Външен вид » Мода & Стил » На кои чорапогащници трябва да обърнете внимание през настоящия зимен сезон
На кои чорапогащници трябва да обърнете внимание през настоящия зимен сезон

Споровете около чорапогащниците едва ли някога ще приключат. Има жени, които изобщо не гихаресват, други , които предпочитат да носят само плътни черни или полупрозрачни модели, а трети се опитват да оспорят и първите, и вторите гледниточки, като се хвърлят на всичко, което им попадне пред очите. Истината обаче е, че не си заслужава да жертвате здравето си в полза на модата и красотата и можете да изглеждате добре в чорапогащник, стига той де е подбран разумно. А ето и на какво можете да обърнете внимание през настоящия зимен сезон…

В телесен цвят

Щом чорапогащникът в телесен цвят е създаден, значи на някой някъде това му енужно. Няма значение какво говорят за тях някои дизайнери, ако сте решили даоблечете рокля в ярък или светъл цвят, то тогава чорапогащникът ви задължително трябва да е с телесен цвят.

Направете катоопитните стилисти и внимателно съблюдавайте цветовите гами! Чорапогащникът втелесен цвят трябва максимално да съответства на оттенъка на вашата кожа. Ако чорапогащникът е твърде жълтеникъв или бронзов в сравнение с вашия тен, то тогава се откажете от него и продължете търсенето. Но намерите ли идеалния завас вариант, носете го смело винаги, когато е необходимо.

Черен плътен и полупрозрачен

Митът, че плътният черен чорапогащник може да се носи със всичко, което ви хрумне, не е истина! Такъв вариант е уместен, ако тоалетът ви е в наситени или приглушени оттенъци, например, дънки, кожа или плътен трикотаж. В студените зимни дни плътните чорапогащници от 70DEN и нагоре, наистина са доказали своята универсалност.

Ако и преззимата, обаче, предпочитате леките, въздушни материи, то тогава плътният черен чорапогащник само ще развали образа ви. В такива случаи е най-добре да сеспирате на полупрозразните модели. Последните са за предпочитане и защото придават на краката стройност, а и са подходящи за вечерни партита.

На малки точки

Колкото и да е странно, черните чорапогащници на малки точки са доста универсално нещо. Много важно за тях е, че те не увеличават визуално обиколката на краката, а в същото време се съчетават много добре с дънки, трикотажни рокли, шифон. Така че, ако подобно нещо е уместно в ежедневието ви, непременно поекспериментирайте – колкото по-интересен и полупрозрачен е чорапогащникът, толкова по-игрив ще е вашият образ.

Бели

Белите чорапогащници са основен тренд за настоящия сезон, благодарение на модна къща Chanel, в чиято актуална колекция те бяха представени в най-различни съчетания. В ежедневието не трябва да съчетавате билия чорапогащник с прекалено контрастни за него неща, като например, черни боти, защото по този начин не само визуално ще увеличите ширината на краката си, но и ще ги скъсите.

Цветни: графит, мока, бордо

Плътните чорапогащници в приглушени цветове са много актуални за сезона и изглеждат добре с тъканите и материите на зимните дрехи – памук, вълна, кашмир. Имайте предвид, че цветните чорапогашници притежават свойството визуално да уголемяват краката и ако това ви притеснява, избирайте рокли и поли с миди дължина.

С щампи

В актуалните засезона модни колекции бяха представени всевъзможни варианти на чорапогащници нащампи – имаше и леопардов принт в естествена и оцветена окраска, имаше иабстрактни рисунки, и реализъм, и поп арт, и каре… Важното при тях е, че те неса просто аксесоар, който да ви топли, а самостоятелен и доста ярък елемент отоблеклото ви. Така че, ако нямате притеснения за вида и формата на краката си и обичате да привличате внимание, задължително се сдобийте с такъв чорапогащник. В негов противовес горната част от тоалета ви трябва да бъде максимално неутрална.