Най-често срещаните 4 мита за секса в женските списания

Начало » Интимно » Най-често срещаните 4 мита за секса в женските списания

Много често, четейки поредния съвет, свързан със секса, в някое от многобройните женски списания, започвате да се замисляте, защо вашият интимен живот не е толкова разнообразен и фееричен. Истината е, че огромна част от разпространените в списанията клишета са много далеч от реалния живот и служат не толкова за подобряване на осведомеността ви, относно въпросите на секса,  колкото предизвикват в читателите нови комплекси и увереност в това, че сексуалният им живот е ужасен. След проведени проучвания на тази тема се е указало, че 70% от хората, след като прочетат някоя подобна статия, започват да се питат възможно ли е да възпроизведат на практика това,  което така красиво е било описано в някое списание. А повече от половината започват да гледат на прочетеното критично, след като го обмислят на спокойствие.

ZaNeya.com ви предлага да прочетете за четирите най-разпространени клишета в женските списания:

1. Еротичното бельо е неизменен атрибут при съблазняването на мъжа
Оказва се, че едва ли не, не бива да се явявате пред партньора си без да сте облечени в еротично бельо. Как ли ще събудите у него сексуално желание, ако вземете, че излезете пред него облечена в нещо обикновено и удобно, а не в задължителните коприна и дантели? Истината е, че след няколко години брак може да използвате този трик, за да събудите интереса на съпруга си към вас, но все пак не е необходимо да го правите ежедневно. Това много подхожда на холивудски киносценарий, но не и на реалния живот.

2. Колкото по-голям, толкова по-добре
Всъщност толкова коментирания въпрос за големината на мъжкото достойнство вълнува повече представителите на силния пол, отколкото нежните им половинки. В края на краищата, средният размер на мъжкия полов член е напълно достатъчен, за да се достави удоволствие на партньорката, тъй като голяма част от нервните окончания, които са отговорни за чувствителността при половия акт, се намират на входа на влагалището. А и най-важното е партньорът ви да ИМА желание да ви достави удоволствие!

3. G-точката
Четейки всевъзможните женски списания, у вас се създава впечатлението, че ако вие с партньора ви не откриете къде е тази прословута G-точка, вашият оргазъм никога няма да е истински и разтърсващ. За нейното съществуване все още се водят спорове, макар че от гледна точка на женската анатомия, в горната стена на вагината наистина има събрани множество нервни влакна. Но наистина ли при нейната стимулация усещанията ви ще са такива, каквито ви ги описват по списанията? По-скоро това зависи от физиологията на всяка една жена и от прага на нейната чувствителност в тази зона.
Смята се, че G-точката едва ли не преобръща чувствителността на жената, когато тя е силно възбудено. Но пък при едни жени стимулацията и доставя много приятни усещания, а при други – не се получава нищо кой знае колко невероятно.

4. Едновременния оргазъм – израз на висш пилотаж в леглото
Преди около десетина години стана много модно да се гледа на едновременния оргазъм, като на  признак на хармоничните сексуални отношения и като на проявление на висшия пилотаж в областта на сексуалните техники. Минало е вече достатъчно много време, а тази тема продължава да вълнува умовете на партньорите, които се стремят постоянно да достигнат до така желания едновременен оргазъм. И колкото повече се стараят в изпълнението на тази задача, толкова повече се отдалечават от най-важното  в секса – неговата непосредственост и удоволствието от него. В края на краищата до едновременен оргазъм достигат тези партньори, които не се стремят към него, а към взаимно удоволствие и наслаждаване на момента.

В такава сфера от човешките взаимоотношения, каквато е сексът, е невъзможно на 100% да се постигнат резултати, особено ако използвате съветите от списанията. Всяка жена е една своеобразна индивидуалност, която може и сама да състави списък със съвети за това, как да и се  достави най-голямо удоволствие в секса, как да изглежда възможно най-привлекателна за своя партньор и как да завоюва изцяло неговото сърце. За да доставя сексът истинско удоволствие е нужно да се стремите да го доставите на партньора си и може да сте сигурни, че неговата ответна реакция няма да закъснее!