Навиците на стилните жени

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Навиците на стилните жени

stilna-jenaСтилните жени са подготвени за всякакви ситуации и знаят как да се справят с тях.

Те са стилни и красиви. Уверени са, че са красиви, дори без огромен гардероб и скъпи тоалети. Те умеят да избират неща, които не са толкова скъпи, но са ултра модерни. Това е вече навик, който са придобили. Могат да се справят във всяка ситуация.

Ето как.

1. Облеклото трябва да се планира още от предната вечер.
Като са решили вече с какво ще се облекат, на сутринта им остава само да се освежат и дооправят някои детайли. Ако и вие избирате дрехите още от вечерта ще ви е много по – лесно. Превърнете това в свой навик.

2. Никога не бързайте, а оставяйте толкова време за подготовка, колкото е необходимо.
Не чакайте третата аларма на часовника, за да станете и да започнете да се оправяте.По този начин имате време да добавите дори някой аксесоар, както и спокойно да оправите грима и прическата.

3. Стилните жени обръщат внимание дори на бельото
Винаги избирайте бельо, което няма да се очертава и личи под дрехите, но все пак ще ви е комфортно с него.

4. Стилните жени се вдъхновяват от други такива
Те също имат свои идоли и хора, от които се вдъхновяват. Но, ако и вие решите да спазвате това правило, никога не копирайте дословно.

5. Времето също има значение при избора на тоалет от стилните жени
Просто трябва да проверявате прогнозата за времето и всичко ще е наред.

6. Поводът е важен за облеклото
Важна е идеята на събитието и това дали ще успеете да се впишете в нея. Да изглеждате адекватно е най-доброто решение. Дълбоките деколтета и късите поли отиват само при някои поводи. Запомнете това.

7. Най-подходящите дрехи са тези, които отговарят на фигурата ви.
Ако някоя дреха не ви става или не изглеждате добре в нея, просто не я обличайте.

8. Ако искате да изглеждате шикозно, просто вмъкнете някой скъпо изглеждащ аксесоар – часовник, гривна, чанта.Така дори с тениска и дънки ще изглеждате зашеметяващо.

9. Все пак внимавайте с аксесоарите. Махнете този, който най-много не ви допада или този, който сте сложили последен. Важно е аксесоарите да не са прекалено натрапчиви.Избирайте какво да сложите, според това, кои са разголените части на облеклото ви.

10. Стилните жени никога не се излежават вкъщи с официалните си дрехи. Затова дрехите им никога не изглеждат измачкани.

11. Винаги се грижат за дрехите си. Създайте си навика да оставяте дрехите си или сгънати или на закачалки.

12. Кога да носят токчета и кога ниски обувки. Стилната и модерна жена винаги има обувки за всякакви поводи и знае кои кога да обуе.

13. Трябва да си верен на личния си стил.
Никога не се оставяйте напълно да ви повлече модната вълна. Трябва да имате и класически дрехи, които ви отиват и можете да съчетаете така, че да сте актуални.

14. Стилните жени сортират дрехите си – кои са за химическо чистене и кои могат да се изперат веднага. Така никога няма да сте изненадани от изцапаното сако или блузата с мазно петно, която точно сте мислили да облечете.