Морска сол срещу стрес и целулит

Начало » Външен вид » Козметика » Морска сол срещу стрес и целулит

Морска сол срещу стрес и целулитКазват, че животът e възникнал в океана. Но дали наистина е така, за науката е все още неизвестно. За сметка на това е доказано, че “морските дарове” могат значително да подобрят човешкия живота и да решат много проблеми, като например, да облекчат стреса и да помогнат в борбата с целулита.
Едно от най-важните морски “съкровища” е солта. Тя се получава чрез изпаряването на морската вода, така че в нея се съдържат всички основни “бонуси” на морето. Морската сол помага при отстраняването на шлаките и на излишната течност от тъканите и при премахването на целулита и то без да изсушава кожата. Особено полезна е солта от Мъртво море, чиито води са богати на магнезий, калций, желязо и йод.

За да подобрите състоянието на кожата си, е достатъчно да си правите вана с добавена към нея сол 1-2 пъти седмично. Процедурата, която трябва да следвате, е:
– напълнете ваната с вода (температурата на водата не трябва да надвишава 37° С);
– изсипете 300 гр морска сол във водата, разбъркайте я и се отпуснете в нея за 10-15 минути;
– вземе топъл душ и се увийте добре с хавлия.
Редовните солени вани в съчетание с последващ ги масаж на проблемните области, значително ще подобрят тонуса на кожата ви и ще изравнят нейния релеф. Освен това, тази процедура успокоява нервите, облекчава напрежението и умората и насища тялото с йод.

Ако нямате време или възможност да лежите във ваната, а искате да се избавите от “портокаловата кожа”, можете периодично да използвате солта, като ексфолиант за тяло. Него можете много лесно да си подготвите и сами от чаша ситна морска сол, чаена лъжичка ароматно масло по ваш избор (от лавандула, праскова, пачули, розмарин) и 2 ч.л зехтин. Смесете всичко, докато се получи еднородна маса. Оставете получената смес за 20 минути, след което я разбъркайте отново. Нанесете я по тялото с масажиращи движения, като започнете от краката и постепенно продължите нагоре. По време на масаж мокрете кожата си с малко вода, за да се подобри почистващия ефекта. Когато приключите, се измийте внимателно, след което нанесете антицелулитен крем по проблемните зони.