Можем ли да запазим младостта на нашата кожа?

Начало » Външен вид » Козметика » Можем ли да запазим младостта на нашата кожа?

maska-liceБръчките са признак на старостта. Никоя дама не би искала да има бръчки или дори и малка следа от тях. Понякога те се появяват не само при остаряване на човек, а и заради неща, които самите ние правим или не правим. Вредните ни навици са една от причините. По принцип, ако знаете какви продукти да използвате, бръчките могат да бъдат поправени, но трябва да се спазва и определен ред.Ето няколко стъпки, които ще ви бъдат от полза:

1. Почистването на лицето е много важно

Най-много грешим през уикенда. Нормално е ,когато сме си вкъщи да не слагаме грим на лицето, което ни отървава от премахването му вечер. Много малко жени знаят, че това че няма грим върху лицето, далеч не означава, че не трябва да се почиства. Задължително е лицето да се почиства сутрин, когато ставаме и вечер преди да си легнем. Така премахваме натрупаните мръсотии, които са враг на кожата. Това правило винаги трябва да се спазва.

Съвет:

За да се отървем от вредния навик, специалистите съветват за да се подсещате винаги да се грижите за лицето си , изрежете някоя снимка на жена с бръчки и я сложете на видно място. Всеки път като я виждате ще се подсещате и така ще преборите лошия си и вреден навик.
Козметиката, трябва да е съобразена с вида на кожата ви, а не използвате каквито и да било кремове и маски.

2. Зоната около очите – най-важната зона

Зоната около очите е най-чувствителната. Тя е много нежна и фина. Доста често е и чувствителна. Винаги трябва да използвате подходящи продукти, за да забавите образуването на бръчки.

Съвет:

Никога не използвайте сапун за почистване на грима. Той влияе зле на кожата. За да почистите кожата, трябва използвате серум и да почиствате с леки движения. Не натискайте кожата.
Козметиката, която ще трябва да ползвате, трябва да бъде различна от козметиката за другите зони на кожата .

3. Не излизайте навън без крем

За да бъде кожата ви здрава не забравяйте и не прескачайте тази стъпка. Кремът трябва да отговаря на вида на кожата ви.

Съвет:

Ако поне веднъж в седмицата отстранявате клетките, които вече са мъртви от кожата си, тя ще може да „диша“. След ексфолирането е хубаво да използвате маска на лицето, която да подхрани кожата ви. Може и сами да си направите маска вкъщи, без да купувате готова. Ето няколко идеи за маски, които лесно може да направите.

Маска за нормална кожа
3 супени лъжици вино се разбъркват с тоалетни трици. Нанася се на лицето като нежно масажирате кожата. След това се изплаква с вода.

Маска за суха кожа
1 лъжица овесено брашно се смесва с 1 жълтък. След разбъркване се получава еднородна смес, с която се маже кожата. След 15 минути маската се отмива.Кожата ви се освежава, а тена изглежда по- свеж.

Маска за мазна кожа
Нужни са ви мед, хума и лимонов сок.! Чаена лъжичка мед обърквате с останалите съставки, за да се получи каша. С нея намазвате лицето и оставяте да действа около 20 минути, след което изплаквате с хладка вода.