Модулни пана за стена за спалня – съвети за избор

Начало » За дома » Интериор » Модулни пана за стена за спалня – съвети за избор

Модулни пана за стена за спалня – съвети за изборКакви модулни пана за стена е добре да изберете за спалнята? Тази стая е специално място, място където трябва да се отпуснете след дълъг ден. Всеки ден прекарваме много време в спалнята, така че тя трябва не само да е удобна, но и да има декор, който да е приятен за окото. Затова е хубаво да се погрижите за подходящите декорации!

Ако искате да промените нещо в настоящата й подредба и да разнообразите интериора – струва си да обърнете по-специално внимание на модерните картини от няколко части, които са лесен и бърз начин да освежите стаята! Освен своята чисто декоративна функция, те играят и друга практическа роля – намаляват ехото, като потискат шумовете.

Кои модулни пана за стена подхождат на спалнята?

За да създадете красив интериор, изберете модулни картини, които да съответстват на основния стил и основните цветове на стаята. Ако предпочитате ярки, крещящи цветове и артистичен безпорядък, характерен за ретро или еклектичен стил – нищо не пречи да предпочетете ярки цветове и атрактивни форми! В спалнята, над леглото ще изглежда добре комплект от няколко пана – 3 или 5, например.

На пазара има разнообразен асортимент от картини в различни теми, така че всеки със сигурност ще намери подходящия модел за своята спалня – от големи произведения на изкуството, рисувани върху платно, до допълващи се забавни картини в различни размери и форми. Полето за изява е наистина широко.

Модерно решение за стена на спалня са триизмерните 3D картини. Художествени произведения в този стил често предизвикват интересни оптични илюзии, които обаче след време могат да доведат до умора на очите. Поради тази причина е най-добре да окачите 3D изображения директно над леглото, за да не ги гледате твърде често и да натоварвате очите си. Картина, разделена на части е модерно и често използвано интериорно решение. Не забравяйте да ги окачите в правилния ред, така че всяко пано да е естествено продължение на това, в съседство с него.

За да бъде декорацията последователна, избирайте картини с еднакви пропорции, от една колекция или в подобни цветове, показващи сходни форми и стил.

Две пана за стена ще изглеждат добре, ако са позиционирани на една линия или симетрично от двете страните на леглото.

Заложете на цвят

В интериора цветът е от голямо, а понякога и от ключово значение. Когато спалнята ни е декорирана в приглушени цветове и искаме да запазим тази атмосфера, но да променим малко декора – декоративните пана за стена в пастелни нюанси ще бъдат отлично решение. Ако обаче искаме малко повече да оживим стаята, можем да окачим цветни картини, примерно, над леглото.  Картинките в нюанси на светло сиво и бяло или черно и бяло са универсално решение – тези цветове пасват на всичко!

Какви пана за стена да изберете за спалня според фън шуй?

Когато подреждат спалнята, някои хора следват принципите на Фън Шуй, т.е. китайското изкуство за планиране на пространството, което цели постигане на баланс с природната среда. Съгласно този принцип има различни препоръки и забрани относно декорирането на спалнята.

Първо обмислете окачването на модели, изобразяващи природата, тоест такива с мотив на течаща вода, камъни, птици, бамбук, цъфтящи цветя или дървета. Следвайки принципа на Фън Шуй, над леглото можете също да окачите картини, изобразяващи свещи или китайски йероглифи. Интересното е, че според древното учение броят на елементите в изображението трябва да е винаги четен – например, два камъка, две дървета, два йероглифа.