Модни тенденции в абитуриентските рокли

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Модни тенденции в абитуриентските рокли

Абитуриентският бал наближава, а вие още не сте  избрали с каква рокля да блеснете?  Тогава мисля, че е време да се запознаете с тазгодишните модни тенденции, които ще ви помогнат да вземете най-правилното решение.
Изборът на рокля винаги започва с въпроса: „Дълга или къса?” Каквото и да подберете няма да сгрешите, защото и двата модела ще бъдат актуални през тази година. Можете да избирате от дълги до земята рокли, които следват всяко ваше движение до малките секси роклички, които подчертават всяка извивка на вашето тяло.
Дългите модели от леки и ефирни материи, в съчетание с цепка до бедрото ще ви накарат да се чувствате като истинска съвременна Пепеляшка. Те излъчват стил, елегантност, а и прикриват някои дребни дефекти на тялото.
Модни тенденции в абитуриентските рокли
Ако пък имате стройна фигура, която искате  да покажете, тогава заложете на късите и прилепнали ролки. Те са по-удобни и по- практични от дългите и ще ви позволят да се вихрите на дансинга през цялата вечер. Освен това късата рокля винаги би могла да намери приложение и след балната вечер.
Модни тенденции в абитуриентските рокли
Пищните, бухнали рокли стил „ Сметанова торта” вече не са на мода. По-добре подберете нещо елегантно – така ще изглеждате много по-изискано. За предпочитане са материи като: коприна, шифон, дантела, тафта и тюл. Те позволяват на роклята „да се движи” и ви създават  комфорт. Не забравяйте, че освен красива, вашата бална рокля трябва да бъде и удобна, за да се насладите максимално на приказната вечер.
А какво да бъде деколтето? Като цяло 2012 година ви позволява да бъдете по- предизвикателни. Дълбоките V-образни деколтета, както и тези във формата на сърце ще бъдат най-актуални. Интересна тенденция ще са роклите с едно рамо. То може да бъде украсено с различни детайли, като розички или камъни.
Модни тенденции в абитуриентските рокли
Едно от най-важните неща при избора на рокля е цветът. Той дава живот на дрехата. Чрез него можете да изразите своята индивидуалност. Ако искате да бъдете по-стилна и семпла заложете на пастелните цветове. Тази година синьото продължава да доминира в избора на младите дами, но турското синьо е заменено от тюркоазените и изумрудени нюанси. Розовото и цикламеното са по-смекчени, както и лилавото, което се променя в посока аметист. Белият цвят си остава класически избор, който винаги е актуален.
По-екстравагантните момичета спокойно могат да заложат на ярките цветове, които отново са на почит: пурпурно, електриково тюркоазено, лимонено жълто, резеда, ягодово червено. С тези цветове няма да останете незабелязани, а едновременно с това ще бъдете в крак с модата.
Модни тенденции в абитуриентските рокли
Флоралните мотиви и преливащите цветове пък ще ви гарантират една по- романтична визия. Те са изключително подходящи за дългите рокли, освен това ще ви улеснят в избора на аксесоари.
Каквато и рокля да изберете, не забравяйте, че тя е просто едно допълнение към вашата естествен красота и излъчване. Абитуриентският бал е само веднъж в живота, за това не ставайте роб на визията си, а се насладете на момента. И не забравяйте да вземете със себе си най-важния аксесоар – усмивката и доброто настроение. Забавлявайте се!

Изпратено от Боряна Кръстева