Модни картини за интериора: Какво е в тенденция в момента?

Начало » За дома » Интериор » Модни картини за интериора: Какво е в тенденция в момента?

Модни картини за интериора: Какво е в тенденция в момента?Картините винаги са се считали за страхотна декорация за интериора. Тези произведения на изкуството са винаги на мода. Художниците внасят в творението си своя усет за вътрешно виждане, отношение към темата. Това е причината да има толкова много стилове и направления в изкуството. Уникалността на маниера на художника е основната ценност на картината.

Когато искате естетически да оживите интериора, да внесете настроение в него, да го направите по-оригинален и изразителен, можете да използвате картини. С появата на фотопечата и специални програми за обработка на чертежи, границите на възможностите се разшириха значително. Сега можете да копирате и променяте платна на известни автори. Разпечатките се изработват на различни носители – плат и хартия. По отношение на прецизността на изображението, то може да не се различава от оригинала или да бъде творчески преосмислено.

Интериорните картини трябва да съответстват на общия стил, концепцията за дизайна на стаята.

За интериори, декорирани в “домашни” (органични) стилове, са подходящи изображения в духа на импресионизма (постимпресионизъм, поантилизъм). Отличителна черта на такива изображения е, че те рисуват не толкова самия обект, колкото се опитват да предадат усещания, впечатления от него. Например, в една от известните картини на Клод Моне „Изгрев”, художникът се опитва да предаде своето впечатление, настроението от съзерцаването на брега в ранната утрин.

Регулаторните тенденции в дизайна в духа на минимализма привличат изразителна абстракция. Органично се вписват картини в стила на експресионизма, графики, 3D изображения, черно-бели снимки.

Препоръките на експертите са от общ характер. Важно е избраната картина за интериора да съответства на естетическия вкус, отношението на собственика и да предизвиква положителни емоции.

Живопис с животни в хола в стил лофт

Анималистичните изображения са най-древният вид живопис. Дори примитивните хора са изобразявали животни. Тотемите са служели за ритуали, които е трябвало да осигурят успешен лов. Пещерните рисунки на животни все още се използват като интериорни плакати.

Рисуването на животни е интересна и популярна техника за декориране на стая. По принцип те се използват за интериорен дизайн в стила на минимализма. Експресивните изображения на животни внасят елемент на експресия в интериора. За тези цели са подходящи снимки, включително черно-бели, картини в различни жанрове на живописта. Интересно решение е графична рисунка под формата на животински силует. Те са изключително подходящи в интериора, декориран в стил лофт.

Черно-бели картини в пространствения дизайн

С появата на цветните снимки се прогнозира, че те ще изместят черно-белите изображения. Прогнозата не се сбъдна. Черно-белите картини и фотографии се оформиха в специално направление във визуалните изкуства. Контрастът на противоположните цветове засилва семантичното съдържание, прави го по-дълбоко. Креативните снимки и картини, в зависимост от съдържанието, внасят нотка на винтидж, експресия.

Черно-белите изображения се вписват в интериори, изградени върху комбинация от контрасти. Например, те се вписват добре в лаконичен интериор с черен под и светли мебели. Традиционната черно-бяла палитра се допълва от сочни цветни акценти, възглавници на дивани, полилеи, завеси на прозорците. Нестандартно решение – върху черно-бяло изображение един от елементите на картината е подчертан с цвят, съвпадащ с тона на акцентиращите елементи.

Черно-белите изображения са подходящи за интериорен дизайн в ретро стил. Може да им се придаде състарен вид с ретро рамка.

Модулна картина в хола

Модулните картини са модерен декор, често използван от дизайнерите.

Видове модулни изображения:

  • Една композиция е разделена на няколко сегмента
  • Няколко изображения, които са сходни по семантично съдържание, тип цвят

В центъра е поставен основният композиционен модул. Разделянето на сегменти прави изображението динамично, ярко. Усещането за монотонност на цялото платно изчезва. Картинните модули могат да бъдат еднакви по размер, но композициите, състоящи се от секции с различни параметри, изглеждат по-ефективни.