Мидени черупки и раковини – морска тема в интериора

Начало » За дома » Интериор » Мидени черупки и раковини – морска тема в интериора

Настъпва времето на летните отпуски. И връщайки се от лазурния бряг, навярно ще се стараете да съхраните грижливо в спомените си всеки един изпълнен с емоции слънчев ден. Все пак, през дългите зимни вечери е толкова приятно да си спомниш за топлината на летните дни, за морето, пясъка, непринудената атмосфера на лекота и безгрижност.
В желанието си да запазят част от лятото за по-дълго много от вас поне веднъж са събирали мидени черупки и раковини по морския бряг. Може би вече сте им намерили място, а може и още да лежат на дъното на някой шкаф. Ако е така, защо да не ги направите част от интериора и да украсите дома си в неповторим морски стил. Предлагаме ви няколко прости, но ефектни идеи, които да ви вдъхновят за действие:

1. Свещници
Можете просто да изсипете черупките в стъклени купички и чаши, в които да поставите свещите. А може да опитате да разтопите восък, да го излее в по-големите раковини и така да получите свещ и свещник едновременно.
01sveshtnik
2. Огледало
Ако имате старо огледало, което от дълго време се чудите как да промените, може без колебание да освежите с помощта на мидените черупки и раковините. Ако разполагате с голямо количество от тях, можете да си изработите истински шедьовър.
02ogledalo
3. Баня
С помощта на черупки и раковини можете да обновите почти всяка част от интериора. Така, например, старите рафтове в банята ви може да се превърнат в истинско произведение на изкуството…
03bania
4. Кухня
Раковините може да са не по-малко красива украса и за кухнята. Можете да ги използвате както за декорация на масата, така и за украса на съдовете.
04kuhnia
5. Всекидневна
Гостите ви няма как да не се впечатлят от вашата фантазия и изобретателност, ако украсите възглавниците на дивана с мидени черупки. С помощта на раковини и черупки може да придадете и на старите секции и шкафове много по-интересен и необичаен вид. А може да използвате морските съкровища и като декорация по саксиите на растенията.
05vsekidnevna
Това, разбира се, е само малка част от това, което може да се направите с мидени черупки и раковини. Заловите ли се за работа най-важното нещо, от което се нуждаете, е вашето въображение!