Метална декорация в интериора

Начало » За дома » Интериор » Метална декорация в интериора

Метална декорация в интериораКак да впишем модерните метали в съвременния интериор?

Една от най-интересните тенденции е използването на различни метали в интериора. Скритият интериорен потенциал на метала се оказа много по-широк, отколкото си представяхме, а силата и способността му да бъде приятел с много материали го направиха желан гост в модерния интериор. Например, мед, месинг и неръждаема стомана се комбинират с тъмно дърво, бетон, гранит и шисти.

Смесването на текстурата на стария метал с блясъка на новия е основната тенденция в металната интериорна декорация. Такава комбинация ви позволява да извлечете изключителна жизненост и топлина дори от метална есенция, без която е невъзможно да се обзаведе модерен и удобен дом. И ако по-рано близостта на различни метали в интериора се смяташе за лош тон, сега е само добре дошла.

Как да поставите метални акценти в интериора по най-ефектния начин?

Модни прегради

Металът в интериора може не само да поеме основната декоративна роля, но и да се превърне във важен функционален елемент, като преграда в студийни пространства .

В същото време такъв материал перфектно съжителства с всяко покритие, било то дърво, стъкло, мазилка или просто тапет. Така че има достатъчно място за въображение! Ако се съмнявате дали е необходимо да използвате метален декор във вашия апартамент, тогава трябва да поръчате 3D проект за интериорен дизайн. Тогава ясно ще видите, че дори такъв необичаен материал може да украси и да даде свежест!

Украшение на камина

На мнозина изглежда, че металът може органично да се впише само в лофт или хай-тек интериори. Не е задължително. Той изглежда страхотно дори в класически интериор, но само в умерени количества. Например, камина с метална рамка: тя привлича вниманието и също така отразява идеално светлината.

За такова оригинално покритие на зоната на камината не е необходимо да се използват изключително стоманени листове – издълбани панели от ярки цветове също ще работят и ще изглеждат също толкова добре.

3D ефект

Металът е отличен материал за централен акцент в лаконичен и леко аскетичен интериор. Използвайте метални панели с триизмерна геометрия или ковани вложки в рамки на неутрални стени. Благодарение на богатия метален блясък те изглеждат като истински предмети на изкуството, които в зависимост от степента на осветеност на помещението ще се променят през целия ден. Използвайки такива метални панели, можете безопасно да играете с текстури и форми: комбинирайте неподходящото, интериорът ще се възползва само от това.

Геометрия на мебелите

Геометрията навлиза уверено в интериорната мода. Ромбове, квадрати, кръгове, триъгълници и други геометрични фигури в модерния интериор могат да бъдат намерени навсякъде: в декорациите, в декорите, в текстила. Геометричните тънкости обаче изглеждат най-впечатляващи върху мебелните рамки. Холни маси , столове, нощни шкафчета, шкафове, рафтове и легла с елегантни метални крака или основи изглеждат елегантни и внасят нотка на шик винтидж в интериора.

Искате повече метален блясък? Завършете фасадите на кухненския комплект с неръждаема стомана – този метал не е подложен на корозия, следователно ще бъде най-успешният вариант за работната зона, в която ще създаде ефект на стерилна чистота.

Всяка една метална декорация в интериора ще го направи много по-изискан и интересен. Ето защо, не пропускайте да разнообразите с метал вашето любимо място.