Меден масаж за борба с целулита

Начало » Външен вид » Козметика » Меден масаж за борба с целулита

HoneyИма много начини за борба с целулита, но един от най-добрите и ефективни в домашни условия е масажът с мед. Медът, който ще използвате за масажа, трябва да е натурален, цветен или липов и не трябва да е захаросан. Курсът на медения масаж е предвиден за 15 сесии в рамките на един месец, т.е. трябва да си правите масаж през ден. Времето за масаж е 10-15 минути.
В меда може да добавите ароматни масла: лимоново, портокалово, мандариново, грейпфрутово, хвойново, евкалиптово, лавандулово. На всяка 1 ч.л. мед трябва да слагате по 5 капки от маслото. Ако ще правите масаж на бедрата и задните части, са ви достатъчни 2 ч.л. мед и десетина капки масло.

Примерни смеси за меден масаж:
– 2 ч.л. мед, 5 капки масло от лимон, 2 капки евкалиптово масло, 2 капки масло от лавандула;
– 2 ч.л. мед, 3 капки масло от лимон, 2 капки масло от портокал, 2 капки масло от лавандула, 3 капки хвойново масло;
– 2 ч.л. мед, 5 капки масло от лимон, 5 капки масло от портокал;
– 2 ч.л. мед, 3 капки масло от лимон, 2 капки масло от лавандула, 5 капки ментово масло.

Медът и маслата се смесват преди самия масаж. Ако ще използвате няколко масла, първо трябва да смесите тях, след това да добавите меда. Всичко трябва да се разбърка добре.
Преди масажа медът се нанася върху дланите на ръцете и с потупващи движения се разпределя по зоната за масаж. След като сте разнесли меда по желаната зона, започнете енергично да прилепвате и отлепвате длани от нея, като постепенно увеличавате темпото и силата на движенията си. Колкото по-плътно притискате ръцете си, толкова по-рязко трябва да ги отделяте от тялото си. По този начин медът се “набива” в кожата и на повърхността и остава само тънък слой. Масажирайте 10-15 минути.
Ако искате да масажирате няколко зони, на всяка една трябва да направите отделен масаж.
Измийте меда с топла вода и мека кърпа. След това задължително нанесете хидратиращ крем върху масажираната зона.

Важно: Първата процедура е много болезнена и там където сте масажирали след енергичното “потупване” остават синини. Но кожата се адаптира бързо и меденият масаж става по-лесен.