Мастурбацията

Начало » Интимно » Мастурбацията

На секса може да се гледа и като на физическо натоварване. И от тази гледна точка, той има много общо с футбола, плуването и всичките други спортове. За да се научите да плувате добре и да бъдете издръжливи, трябва да се тренирате да издържате на продължителни натоварвания, като изпълнявате определен комплекс от упражнения за подобряване на дишането, на двигателната мускулатура и на техниката на плуване.

Мастурбацията Ако някога сте наблюдавали тренировка по футбол, то без съмнение сте били поразени от загрявката и от  последващите я зашеметяващи упражнения, при които футболистът трябва възможно най-бързо да достигне до топката и да я ритне. Така тялото му става силно и гъвкаво, а реакции му незабавни.
Същото се отнася и за вас. За да пробудите тялото си и да го заставите да изпълнява своите задължения, трябва да се тренирате като спортист. Но вашата спортна зала ще бъде уединена стая или спалня, а вашето упражнение ще е мастурбацията. Според някои тя е  изключително неморална, но истината е, че по никакъв начин няма да ви навреди, така че не се вслушвайте в глупости.
Мастурбация – това е съвсем неподходяща дума, която се използва за описание на едно от най-приятните познания за човешкия живот. Тя е здравословна, нормална и приятна, точно толкова, колкото думата има нездравословен, ненормален и неприятен оттенък. Много жени, по скоро биха признали изневяра, отколкото мастурбация – категорично се отрича всякакъв личен опит в тази област.
Истината, обаче, е че почти всяка жена мастурбира в даден период от живота си. Умните жени се занимават с нея често, защото разбират, че мастурбацията отваря пред тях вратите на чувствеността, укрепва “любовните” им мускули, увеличава гъвкавостта им и помага на тялото им да развие чувство за лекота при достигането на оргазъм (или по-точно – на много оргазми).
Помислете си, колко много може да ви даде мастурбацията, ако преодолеете отвращението си от самата дума и към самия акт. Опитът в мастурбацията ще ви науча кои части на тялото ви са най-чувствителни и ви водят до най-голяма възбуда, кое докосване в клиторната зона води до бърз отговор, т.е. до оргазъм. Ще узнаете и колко оргазма може да достигнете за един полов акт и от какво зависи вашето пълно удовлетворение.
Ако съумеете да приучите тялото си да достига до организъм за 3 минути, помислете си какво ще бъде, когато партньорът ви ви милва. Колко по-добре ще е, когато познавате тялото си и неговите реакции и знаете кои ласки ви възбуждат и задоволяват. След няколко месеца тренировки, вие ще сте в състояние да имате многобройни оргазми за времето, което по-рано ви е било необходимо да стигнете до първите признаци на възбуда.
Истината е, че именно вие трябва да се научите да бъдете чувствителни към възбудата, тъй като мъжете не винаги отделят достатъчно внимание за ласки към вашето тяло, особено когато са силно възбудени. Така че, е наистина полезно за вас да прекарате дни, седмици или месеци в изучаване на собствената си чувствителност. И тогава, дори и той да не отдели време за ласки, най-малко няма да се почувствате в неравностойно положение.

И така, ако сте се убедили в ползата от мастурбацията:
– Изберете време на деня, когато ще сте сигурни в абсолютното си и продължителното уединение. Изключете телефона, намалете светлината или я загасете напълно (както ще се почувствате по-добре), и се изтегнете в леглото.
– Затворете очи и първо мислено, а след това и реално бавно плъзнете ръце по тялото си. След това внимателно овлажнете клиторната и вагиналната зона с вазелин или лубрикант.
– Не бързайте – изучете зоната с пръсти: до колко е чувствителен клиторът при докосване, какви усещания предизвиква у вас, когато започнете да го масажирате? При докосването на коя точка, усещанията са най-силни и приятни и на коя – не са?.