Маски от киви

Начало » Външен вид » Козметика » Маски от киви

kiwiСъдържащите се в кивито витамини и органични киселини са много полезни за кожата: те имат не само тонизиращ, но и лечебен ефект, идеално почистват кожа и я правят по-издръжлива, свежа и млада.

1. Почистваща маска
Намачкайте едно киви и нанесете полученото пюре върху лицето. Ако усещате леко щипене по кожата, това означава, че органичните киселини са започнали да оказват своето действие върху нея. Измийте маската след 15 минути. След това, минете лицето с тоник и нанесете не мазен хидратиращ крем.

2. Подхранваща маска
Намачкайте половин банан и едно средно голямо киви и ги смесете добре. За подобряване на омекотяващия ефект, добавете 2 с.л. кисело мляко. Нанесете получената смес върху предварително почистеното лице. Оставете да действа 15-20 минути и след това измийте с хладка вода. Накрая почистете лицето с лосион.

Забележка: Задължително трябва да тествате чувствителността на вашата кожа! Нанесете малко намачкано киви зад меката част на ухото и оставете да изсъхне. Ако не се появят неприятни усещания и кожата не е зачервена – всичко е наред и може да използвате маските от киви!