Маникюрът, който разваля външния вид и доброто впечатление

Начало » Външен вид » Козметика » Маникюрът, който разваля външния вид и доброто впечатление

Маникюрът, който разваля външния вид и доброто впечатление За да не съжалявате и да се червите заради нелепия си маникюр, ви предлагаме да разгледате, кои са най-неудачните, но въпреки това популярни, нейл-арт предложения, които трябва да избягвате, ако искате да създавате впечатление за увереност и елегантност…

Неподдържаност

Неподдържаният маникюр – излющен лак, начупени нокти, неподдържани кожички или прекалено дългите нокти без покритие или с дефекти – е първото, което се набива на очи и разваля впечатлението. Дори и да сте с идеални прическа и грим, ако са в съчетание с изтъркан маникюр, то у събеседникът ви ще се създаде едно незаменимо впечатление, при това отрицателно. Ако не сте фен на салонния маникюр, то тогава трябва да запомните, че първото, което издава самостоятелно поддържания маникюр са необработените кутикули. Ето защо домашният ви маникюр се нуждае от специални средства за смекчаване на кожичките.

Френски маникюр в съчетание с други дизайни

Истински нелепо е елегантният класически френски маникюр да се допълва с всевъзможни флорални орнаменти, мъниста и разни други нелепи декорации. Ако искате някакво разнообразие, експериментирайте с цветовете и формата на ноктите. Например, червеният френч изглежда наистина много добре с бадемова форма.

Акрил

Акрилните декорация са вече абсолютно неприемливи, когато става въпрос за маникюр. 3D обемите изглеждат добре, само ако става въпрос за мигли и устни. Трябвало е да оставите розите от акрил да си отидат с 90-те години на миналия век, въпреки че много маникюристи все още предлагат подобни нелепи допълнения към произведенията си. Освен това, колкото и да ги харесвате, признайте си, че акрилните декорации по ноктите ви са крайно непрактични в ежедневието… Замислете се колко коса губите, докато се опитвате да се изкъпете, и как се обличате с подобни нокти!

Дъга на ноктите

Още при първия поглед към нокти, боядисани в три-четири цвята, събеседниците ви ще ги обхване паника – щом не е успяла да определи какъв да е цветът на ноктите й ,какво ли може да се очаква от тази жена? При оформлението на маникюра си трябва да използвате не повече от два цвята, като задължително трябва да се спирате на хармонично допълващи се съчетания.

Логомания

Още едно абсолютно недопустимо за маникюра допълнение са брандовите логотипове. Повярвайте, те изглеждат уместно само на произвежданите от съответната модна къща или фирма артикули, но не и на ноктите ви.

Морска тематика

Маникюр украсен с котви, вериги, въжета и моряшки възли изглежда неуместно дори при круиз, а какво остава в ежедневието или в офисния дрес код. Същото се отнася и до морските обитатели – риби, раци, русалки, водорасли и какво ли още не. Още по-зле е, ако всичко това е допълнено с акрилни фигурки в съответните форми… Просто забравете за това, ако искате хората да ви приемат на сериозно!