Любимото цвете издава що за човек сте

Начало » От вас... » Любимото цвете издава що за човек сте

рози цветяОще от дълбока древност, съществува наука, изследваща и занимаваща се с поведението и умствените процеси при хората и животните. Това е Психологията.

Два от основните обекти на изследване на психологията са възприятията и емоциите. В статията ще се запознаем с това как човешките предпочитания към дадено цвете, определят каква е личността ни.

Розата – Кралицата на цветята. Не случайно, дамите, които имат слабост и предпочитание към нея са властни, с твърд характер и знаят цената си. Рядко могат да не бъдат забелязани, но опитате ли се да нарушите личното им пространство без тяхно разрешение – рискувате да бъдете „ободени”.

Гербер – Това е приятелката, дъщерята, съпругата, майката –  мечта. От нея може да очаквате вярност и отговорност. Тя е сериозна в своите ангажименти и изисква да и бъде отвръщано със същото.

Карамфил – Цветята на силната жена. Тя е самостоятелна, умело и категорично отстоява своите цели. Дръзновени, резки и решителни. Те са от типа жени, които помагат на околните, често безусловно.

Орхидея – Изяществото, а според фънг шуй и носител на любов. Представителките на женския пол, които харесват това цвете са по-ориентирани към материалното. Притежават скъпи вещи, които слагат на видни места в домовете си, обичат охолния живот.

Нарцис – Това е жената-скала. Няма да я чуете да се оплаква или да хленчи. Обича да държи живота си в собствени ръце, да се бори и успява сама. Провалите само я правят по-силна. Ето защо не всеки мъж може да спечели сърцето и , или ако успее – не се знае колко ще издържи до жена с толкова силен, самостоятелен поглед върху нещата от живота.

Момина сълза – Почитано от дълбока древност от много народи. Символ на невинността и чистотата. Наричано още „сълзите на Дева Мария”. Любителките на Момината сълза са лесно раними, романтични дами. Те вярват в истинската, чистата любов – чиста като Момината сълза. Обичат морето, свежия пролетен вятър, лиричната музика, изобщо всичко нежно и красиво.

Хризантема – Любимо цвете на властната и мечтателна жена. Царицата на есента. Противоречивите значения на това цвете в различните части на светът, отдават това качество и на дамите, които го предпочитат. Понякога противоречиви, друг път колебаещи се, но винаги „оцеляващи” – точно както хризантемите оцеляват често и след първия сняг.

За край на тази толкова цветна информация, трябва да се отбележи, че няма цвете без свое достойнство и чар. Всяко цветче, подарено от сърце и с топли чувства ще зарадва притежателя си. Букет от няколко вида пък, би бил интересна комбинация от послания без думи.

Автор: Велина Виткова