Леля ме научи на няколко урока по стил. Вижте ги и вие!

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Леля ме научи на няколко урока по стил. Вижте ги и вие!

stilnaНай-стилната жена, която познавам е леля ми. Тя въобще не изглежда като жените на тази възраст, които масово наричаме лели. Въпреки възрастта си, тя изглежда на около 35 години, а младите момчета й се лепят много. Не е омъжена, обича да пътешества и обича хубавите книги. Спортна натура е. Тя е истинският пример, как да изглежда една жена на тази възраст – красива и независима.
През всичките тези години, успях да се науча на някои златни правила от нея за стил и класа. Тези съвети рядко се дават от майките. Лелите обичат като майки и позволяват всичко като бабите. Ето и правилата за стил от леля ми.

1. Бъдете себе си – никога не робувайте сляпо на тенденциите
Винаги съм се учудвала как леля ми изглежда стилна, дори когато не следва модните тенденции. В нейния гардероб присъстват дрехи, които и след години дa сe облечем, пак ще са на мода – вечните тоалети. При нея класическите материи и кройки са предпочитани.
Винаги ме е съветвала да имам подходящите дрехи, тези които пасват на фигурата, навиците или тена ни. Не означава обаче да си препълнен с различни дрехи, просто са нужни малко, но подходящи. Дори и да не обичате високи обувки като моята леля, трябва да имате едни с ток и едни на платформа, за да сте подготвени за някой официален случай.

2. Намерете си акцент!
Дори да сте с най-обикновената си и семпла черна рокля, обувки и без официална прическа, можете да бъдете забелязани. Просто сложете някакъв акцент – аксесоар или просто ярко червило,което все пак не бива да изглежда фрапиращо.
Всеки има запазена марка в облеклото си. За някои са коланите, за други шаловете, часовниците и други. Запазената марка на леля е червилото, което на изчистен и семпъл фон я превръща в много стилна жена.

3. Бъдете смели!
Моята леля не изглежда ексцентрично. Рядко купува дрехи със странни шарки или елементи. Но в гардероба си има поне три неща, заради които изглежда различна всеки път. Да се осмелиш да носиш нещо, което стои добре единствено на теб е проява на сила и характер.

4. Никога не казвай, че нещо е недостъпно!
Леля няма високи доходи,но никога не използва думата недостъпно. Никога не ходи в заведения, които и изглеждат мръсни, само защото храната е евтина. Ще предпочете да яде солети, пред това да се храни там. Такава е и с дрехите. За нея количеството не е важно, а качеството. Важно е какво стои зад етикета на дрехата.

5. По–добре прави инвестициите си в преживявания, отколкото в дрехи!
Това е един от любимите ми уроци, който ми е предаден от леля и се свързва с пазаруване. Тя купува точно толкова дрехи, колкото й трябват. Предпочита да дава парите си за преживявания. Те запазват вечен спомен.
Личният стил е свързан не само с дрехи. Той се трупа с книги, срещи, пътешествия. Ето това наистина е личният стил. В него си струва да инвестираш. Това ще те направи не само стилен човек, но и човек с богата обща култура.