Красотата и как тя се променя през сезоните

Начало » Външен вид » Красотата и как тя се променя през сезоните

krasotata-prez-sezoniteЗа съжаление лятото вече приключи . Освен промяната ни на обличане – банският ще трябва да заменим с пуловер, нашата кожа също се нуждае от по-различното ни отношение към нея.При промяната на атмосферните условия, по-малкото слънце, по-висока влажност и понижаващите се температури ни налагат различен подход, чрез който да можем да задържим красивия, но и здравословен външен вид и през този сезон.
Есента е времето, през което не трябва да се радваме само на красивия пейзаж навън, на килима от разноцветни листа, но и да започнем подготовка на кожата за зимния период. Предстоящия зимен сезон ще направи кожата ни напукана и изсушена.
Ежедневната ни рутина,която сме имали през лятото – да хидратираме кожата всеки ден и да нанасяме слънцезащитна козметика, сега преминава към хидратиране и само хидратиране.

Е има някои неща, които се налага да бъдат променени.Ето ги и тях:

Трябва да задържите своята кожа сияеща и след летния период. Не може да сте неотразима само през лятото, когато с финес се разхождате по плажа или дори само по улиците.

Първата стъпка за това е ексфолирането. Правете го от главата до петите.
При непрекъснатия пилинг, кожата става мека и значително по-гладка. Премахването на грима също е задължително, ако искате кожата ви да е мека и чиста.
Не само гардеробът ви има нужда от промяна. Трябва да промените и кожата. След края на плажа е нужно да възобновим и тялото си. Трябва да използвате нежен ексфолиращ крем, чрез който да бъдат отстранени мъртвите клетки. Така ще подсилите регенерацията им.

Обезкосмяване, независимо, че дрехите стават по-дълги.
Това, че започвате да носите дълги панталони не означава, че трябва да спрете да се обезкосмявате. Няма значение, че от слънцето космите изсветляват. Така корените им са изтънели и премахването им става много по-лесно. Дори значително намаляват и така ще се подготвите по-добре за следващото лято.

Краката ви също искат грижа
Напуканите и сухи пети стават много по-зле,когато започвате да носите затворените обувки, подходящи за сезона.Вече не може да ви помага пясъка, който е естествен ексфолиант и който се грижи за петите ви през лятото. Ежедневното ходене боси вече е в миналото. Можете лесно да се погрижите за своите пети с топла баня от вода смесена с лимонов сок. Оставете краката да починат около 20 минути и ги изтъркайте добре след това.

Ръцете ви също имат нужда от ежедневна хидратация.
Студеният и много по-агресивен вятър оказват голямо внимание върху нежната кожа на ръцете ви. Нужно е редовното нанасяне на крем върху кожата на ръцете. Така няма да се налага да се справяте след това с неприятни неща от рода на ранички от изпръхване, дискoмфорт от сухотата на ръцете и други нежелателни реакции при допир на кожата.

Не забравяйте и маникюра. Той е желателен през всеки сезон.
Поглезете ръцете си с красив маникюр. Актуални ще бъдете, ако лакирате ноктите си в модерните розово-лилави цветове. Но ако те не са от любимите ви, сложете избрания цвят и ще сте неотразима. Важното е маникюра да изглежда добре поддържан. Все пак, той е едно от нещата, което може да ви донесе радост през студените дни, както и много положителни емоции.