Красиви с помощта на млякото

Начало » Външен вид » Козметика » Красиви с помощта на млякото

01mliakoМлякото, айрана и минералната вода не само утоляват жаждата, но и възстановяват загубената от кожата влага и освежават тена.
Без съмнение, в млякото се съдържа всичко необходимо, за да поддържате кожата си млада и свежа. Млечните мазнини са богати на ненаситени мастни киселини, лецитин и витамини. А тази уникална комбинация има безспорно подмладяващо действие. Ако редовно използвате млякото, като козметично средство, бръчките ви ще се изгладят, кожата ви ще стане светла, свежа и еластична.

Избелваща маска за лицето и шията
В 1/2 чаша топло мляко добавете боракс на прах (на върха на ножа) и сгъстете с овесено брашно. Разбъркайте добре и нанесете сместа на лицето и шията за 15-20 минути. Повтаряйте процедурата 2 пъти седмично в продължение на един месец и ще се избавите от пигментните петна.

Омекотяваща маска с овесени ядки
Пригответе си една чаша запарка от листа на бъз – 1 с.л. листа залейте с 1 чаша гореща вода; захлюпете съда, оставете запарката да престои половин час, след което я прецедете.
Сварете овесени ядки в 1/2 чаша мляко. Към тях добавете бъзовата запарка. Получената смес, още докато е топла, нанесете на дебел слой върху лицето и шията си. Оставете я 20 минути, след което я отмийте с хладка вода.

За гладка кожа на ръцете
Смесете равни части на сварено топло мляко и минерална вода. С тях си направете топла вана за ръцете, като правите движения все едно ги миете. Правете това 3-4 пъти седмично.  Благодарение на тези 15 минутна вани кожата на ръцете ви ще се подмлади.

За почистване на лицето
За почистване кожата на лицето може да използвате кисело мляко със стайна температура. Благодарение на това порите ще се свият. След 10 минути изплакнете с топла вода. По същия начин може да почиствате и кожата на ръцете си.

Хидратираща маска за всеки тип кожа
Смесете 2 с.л. кисело мляко с 1 с.л. пшенични трици. Нанесете сместа на лицето за 20 минути, след което изплакнете с топла вода.

За подобряване на тонуса на кожата на лицето
2-3 пъти в седмицата почиствайте кожата на лицето и ръцете с мляко малко по-топло от стайна температура. По този начин ще тонизирате лицевите мускули, кожата ви ще стане по-бяла и чиста, а ноктите ви ще укрепнат и ще придобият блясък.