Упражнения за плосък корем

Начало » Външен вид » Упражнения » Упражнения за плосък корем

konkurs

Награда в конкурс “В очакване на лятото”

Да посрещнем летния сезон с няколко упражнения за ПЛОСЪК КОРЕМ – ето и моите оригинални  упражнения  за  постигане на желания ефект:

– Легнете по гръб, повдигнете краката нагоре, като леко ги свиете в коленете и ги кръстосате в глезените. Ръцете са на тила. Свивайки гърба, повдигнете главата и раменете от пода и погледнете към краката (за повдигането използвайте  мускулите на корема, а не на врата и ръцете), след това се върнете обратно, без да слагате главата и раменете на пода. Повторете упражнението 5 пъти.

– Легнете отново по гръб на пода, ръцете опънете настрани, изпънете краката напред. Вдигнете краката, без да ги свивате в коленете и ги пуснете обратно. Гърбът в областта на кръста трябва да се притиска към пода. Повторете упражнението 20 пъти.

– Седнете на пода с опора върху ръцете отзад. Изпънете краката напред и ги съединете. Вдигнете ги от пода. ”Изпишете” с тях във въздуха числата от 0 до 9. Отдъхнете и повторете упражнението още веднъж.

– С опънати крака легнете на дясната страна. Вдигайте бавно левия крак (издишайте) и спускайте обратно (вдишайте). Повторете упражнението по 20 пъти на всяка страна.

– Сложете ръцете зад тила, изпълнете лактите встрани. Свийте левия крак в коляното, като същевременно накланяте левия лакът към него. Сменете краката. Правете упражнението по 20 пъти.

Ралица Пенкова Иванова,  гр. Кула