Колко често трябва да правим разкрасителни процедури?

Начало » Външен вид » Козметика » Колко често трябва да правим разкрасителни процедури?

Колко често трябва да правим разкрасителни процедури?Случвало ли Ви се е да погледнете към нацепените си и нащърбени нокти и да се зачудите: “Кога за последен път ходих на маникюр?” Или случайно да мернете веждите си в огледалото и да осъзнаете, че са избуяли и са се сляли в една? Следенето колко често трябва да правите някои козметични процедури понякога се оказва трудна задача. Ежедневието ни е толкова забързано, че е трудно да си спомним кога трябва да се подстрижем или да отидем на кола маска, докато нещата не излязат извън контрол.

Затова, както записваме всички останали задачи в календара, тефтера или приложението на телефона, така трябва да се постараем да отделим време и да се погрижим за себе си.

За да разберем как трябва да планираме и колко често трябва да се подлагаме на разкрасяващи процедури, разговаряхме с експерти от водещи бюти салони, за да ни дадат ценни съвети и насоки.

Маникюр – всяка седмица или веднъж на две седмици

Има два вида хора: тези, които се грижат за ноктите си и тези, които не го правят. Дамите, които нямат достатъчно време за поддръжка, са по-склонни към наръфани кожички, прекалено дълги и лошо оформени нокти и не трябва да чакат прекалено дълго между посещенията – веднъж на седмица до две седмици най-много. Дори и като цяло да не обръщате особено внимание на ноктите си в домашни условия, уверете се, че се грижите за кожичките си и не забравяйте да нанасяте любимото си олио или крем за кутикули, особено в студените, сухи месеци или когато ръцете Ви се мокрят постоянно.

Педикюр – веднъж месечно

Педикюрът е една от най-приятните процедури. Можете да четете списание или книга, да слушате приятна музика, докато получавате най-добрата грижа за краката си от специалист. Натоварваме краката си твърде много, а те изискват специално внимание, за да се поддържат здрави и красиви. Ежемесечен педикюр по време на зимния сезон е напълно достатъчен, но през летните месеци е необходима по-честа грижа – обувките са отворени, краката Ви са на показ и задължително трябва да изглеждат добре! Между посещенията при специалист-педикюрист, е добре да полагате поддържаща грижа у дома.

Оформяне на вежди – зависи от растежа им

Веждите Ви са уникални и е трудно да се предвидят точни срокове за посещение при козметик за тази процедура. Можете да определите, дали е време за оформяне, като оставите веждите да растат свободно, докато стане трудно да се определи точна линия. Свръхрастежът и липсата на  добра форма и гъстота са относително точни индикатори. Цикълът на растежа на веждите на всеки човек е различен, но оформянето им на всеки три до четири седмици, без да се изисква много поддръжка между посещенията, е най-подходящия период за повечето дами. Ако косъмчетата Ви растат по-бавно, тогава интервалът между процедурите може да е по-дълъг – от шест до осем седмици. Ако растат по-бързо, ще трябва да посещавате козметик по-често – веднъж на две или три седмици. Просто обърнете внимание на веждите си – когато започнат да стават рошави и непокорни, е време да си запишете час!

Почистване на лице – веднъж месечно до 4 пъти годишно

Честотата и вида на процедурите за лице зависи от състоянието и възрастта на кожата Ви. Ако сте с проблемна кожа, почистването и третирането с подходящи професионални продукти е добре да се извършва поне веднъж месечно от специалист. За по-зряла кожа са подходящи ежемесечните масажи на лице и тонизиращи и ревитализиращи маски. Но каквато и да е кожата Ви, добре е поне веднъж през всеки сезон да посетите козметик, който чрез подходящи за Вас процедури да стимулира тъканите и циркулацията на кръвта – това ще запази кожата ви по-млада за по-дълго, а лицето Ви – чисто и сияйно!

Подстригване – когато забележите цъфтеж на косата

Няма точно установени правила, за това колко често трябва да се подстригвате. Повечето стилисти препоръчват това да се случва на всеки четири до шест седмици. Но ако този период не Ви устройва, просто следете косата си – ако прическата Ви е безформена или забележите накъсване и цъфнали краища, значи е време да посетите фризьорския салон. Някои прически издържат дори до три месеца, освен ако не сте избрали по-къса подстрижка, която има нужда от по-честа поддръжка и стилизиране.

Грижата за външния вид е важна за всяка дама, а за да получите най-качествената, е добре да се оставите в ръцете на специалистите. Богат избор с най-добрите салони във Вашия град, които предлагат пълен спектър от разкрасителни процедури, може да откриете на studio24.bg или други подобни сайтове.