Коледно-новогодишна украса на дома

Начало » За дома » Украса » Коледно-новогодишна украса на дома

Коледно-новогодишна украса на домаКоледно дърво е в центъра на празника ви у дома, но не е единственият негов компонент. В различни краища на стаята можете да поставите малки коледно-новогодишни украси, като например:

1. Украса в синьо и бяло
Можете да направите празнична украса в тон коледната елха. Декорирайте елхови клонки, като ги увиете в светло син тюл и поставите върху тях малки бели свещички, като трепкащи снежинки. Може да подредите върху клонките и композиция от кобалтово сини свещи, а тюлът под тях да е бял, като сняг.

2.  Украса в златно и лилаво
Направете венец от елхови клонки и го украсете с копринени панделки в лилаво, златни топки, свещи и верижки. В средата поставете малка саксия с теменужки, увита в златиста хартия.

3. Украса с ябълки
Подредете червени ябълки, свещи и лентички върху по-широка елхова клонка, като във фруктиера. Можете да използвате ябълките и като оригинални свещници за празничната ви трапеза. За целта издълбайте средната част на плодовете, поставете в тях дълги бели или червени свещи и ги сложете върху подходящи подложки. За да закрепите свещите по стабилно, може да използвате клечки за зъби.
Коледно-новогодишна украса на дома
4. Украса за прозорците
Най-лесният начин да украсите прозорците е като закачите на горния перваз връвчици, на които сте завързали снежинки, изрязани от фолио.
Много красиви и оригинални снежинки можете да направите, като на парченца тънка тел нанижете бели, сребристи и прозрачни мъниста. След това подреждате три парчета тел, така че да се получи снежинка със шест лъча и ги съединявате по средата. Снежинките можете да окачите на по-дълги манистени връвчици, увити на спирала.
Прозорците може да украсите и с венци от елхови клонки, декорирани с червени и златни играчки и панделки.  За да е венецът ви стабилен, съединявайте клончетата едно с друго с помощта на много тънка корда или тел. Когато венецът е готов, го украсете, както и с каквото ви харесва..