Кои са крадците на щастието ти?

Начало » Здраве » Кои са крадците на щастието ти?

Кои са крадците на щастието ти?Вярваш ли, че щастието е въпрос на късмет? Или вярваш, че ще си удовлетворена чак, когато постигнеш нещо?

Когато отслабнеш с 5 килограма и влезнеш в любимите си дънки?

Когато имаш идеалния мъж до себе си и си влюбена жена, сияеща от щастие?

Когато получаваш признание от съпруга си за успешно съчетаване на ролите на майка, домакиня и съпруга?

Когато най-накрая си намериш хубава работа?

Когато получиш годежен пръстен и заедно с това усещането за сигурност?

Когато децата ти пораснат и няма нужда да ги дундуркаш вече?

Докога ще отлагаш щастието си за бъдещето, за някой идеален момент, само не тук и сега?

Ето тук се прокрадва един от първите поведенчески модели, които ограбват щастието ти:

  1. Предварителните очаквания – ако подхождаш към всяко нещо в живота си (връзката си, новите си бизнес начинания, постъпките на приятелите си, помощта, която си очаквала от съпруга си за отглеждане и възпитаване на децата и др.) с идеята как точно трябва да се случат нещата и че някой ти е длъжен, може и да останеш много разочарована, ако те не се оправдаят. Погледни на живота като на игра и посрещни с усмивка и благодарност всичко, което ти се случва. Приеми, че това е част от живота и бъди гъвкава към всички предизвикателства на деня. Не ти казвам да не правиш планове и действия – напротив, прави ги и бъди активна, но с отворен ум и сърце. Осъзнай, че имаш власт над настоящето – ако може да промениш случващото се в живота ти, промени го! В противен случай, ако нещо не е по твоите сили, промени реакцията си! Предявявай изисквания и очаквания само към себе си!
  2. Оплакването – оплакването, осъждането, критикуването, самосъжалението, чувството на вина за минали ситуации отнемат от радостта ти. Колкото повече го правиш, толкова повече стоиш в позицията на жертва. Вселената те слуша и просто продължава да ти изпраща от същото, от което се оплакваш и което казваш, че не искаш да ти се случва! Щастливите хора не позволяват на дребните неща да отнемат радостта и доброто им настроение от деня.
  3. Обвинения – ако вечно сочиш с пръст другите, че са ти виновни за твоите проблеми, страдания и емоционални болки или си търсиш оправдания в обстоятелствата около себе си за щяло и нещяло, ти бягаш от отговорност. Когато овладееш личната сила да правиш осъзнати избори, тогава ще спреш да се свиваш и ще разшириш енергията си, а това ще създаде у теб чувство на вътрешен мир и спокойствие.
  4. Ограничения – колко често сама се саботираш и поставяш бариери пред своето щастие? Те съществуват само в главата ти, не подхранвай с енергията си своите най-големи страхове, а я насочи към вдъхновени действия, които ще те изпълнят с оптимизъм, лекота и жизненост.

Ако осъзнаваеш, че проявяваш някое от горните поведенчески модели и искаш да се научиш да изпитваш щастие без причина, свържи се с мен през моята фейсбук страница: https://www.facebook.com/thrivingrelationshipwithMilena

Процъфтявай заедно с мен,

Милена