Кариера, деца, домакинство – как да съчетаваме

Начало » Родители » Майчинство » Кариера, деца, домакинство – как да съчетаваме

домакинство, децаДеца, домакинстване, работа и куп задължения. Това е живота на всяка съвременна жена. Възможно ли е да съчетаем всичко, което ни е отредено да правим в ежедневието или мисията е невъзможна.

На фона на всички грижи за дом, деца, семейство, днешната майка много често трябва да пренебрегва личните си интереси и подбуди в името на общото семейно благо. Остава ли обаче труда ни недооценен или на фона на цялото маратонско бягане на работа, по магазини, в детски градини, на лекар, на родителски срещи и т.н. някой признава труда ни?!

На финалната права, много често съвременната майка заспива в края на деня с куп въпроси: „Достатъчно добра майка и съпруга ли бях днес“; „Обърнах ли внимание подобаващо на децата“; „Дали вечерята беше вкусна“ и т.н. Много от жените развиват нездравословно усещане за вина.

И споменавайки домакинстването, готвенето и отглеждането на децата, не един път самите ние сме изпадали в ситуация, когато сякаш бедствията нямат край, в нищо не върви, а децата имат нужда от нашата родителска обич и грижа не само от нервите, които сме съхранявали в себе си.

Децата и домакинстването – мисия невъзможна. Биха казали много родители майки, които всячески се стремят да готвят собственоръчно, вместо да купуват готова храна. Вярно е, че домашно приготвената такава е по-здравословна, но и децата имат нужда от грижа и внимание.

Апетита идва с доза щастие – дори при отглеждане на бебето, имате възможност за избор. Тук може да изберете дали сами да сготвите храната му, да вземете консервирана такава или готова от детската кухня. Всяка майка знае, че да се готви за новородено, изисква много усилия. Всичко трябва да е балансирано и да съдържа всички хранителни вещества, в правилни дози. В харната на детето, не бива да има хранителни добавки. С тези изисквания в детската кухня се обяснява и факта, че всички детски кухни работят специалисти, сред, които педиатри, диетолози и гастроентеролози. Така голямо улеснение за всяка майка е изборът на готова храна, защото ползата от нея е качествено и балансирано хранене за детето и достатъчно време за останалите й грижи, съчетани с домакинстване за самата нея.

Ето, тук е моментът да отстраним всякакви угризения за детето и домакинстването, защото обичайно времето за тях, никога не а достатъчно, а с тази стъпка можем да спестим така ценното ни време.

За тези домакини, които ги мъчи чувството за вина, че не готвят за децата си, винаги могат да редуват кухнята със собствени приготовления. Всичко е до организация и желание!