Как правилно да изберете сутиен

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Как правилно да изберете сутиен

Как правилно да изберете сутиенНеправилно подбраният сутиен може сериозно да развали впечатлението дори и от най-зашеметяващия и модерен тоалет.  Затова, тези, които смятат, че бельото е второстепенна част от гардероба им, само защото то не се вижда (което, всъщност, не винаги е така), задължително трябва да преразгледат мнението си.
Неудобният сутиен може да ви причини много повече проблеми от това да се чувствате дискомфортно с него. Отдавна е известно, че небрежният избор на тази част от облеклото може да предизвика развитието на някои заболявания на млечната жлеза.
Според статистиката, повече от 70% от жените правят грешки в избора си на сутиен. Но защо става така? Много от тях се ръководят в избора си от вече създадени навици и продължават да си купуват един и същи модел и размер, както и преди 5, а дори и 10 години. Голям е и броят на “жертвите”, които не могат да устоят на изкушението да се сдобият с нов красив комплект бельо. Но когато го облекат у дома, се оказва, че то изобщо не им стои така, както на модела от рекламния плакат.
Основната грешка, която допускат повечето жени е разминаването в размера на сутиена с формата и размера на гърдите им. И това е факт, въпреки че информацията за тях е достъпна и подробно изложена на етикета на всеки сутиен. Много е важно да разберете как “работи” съотношението между параметрите на гръдната обиколка и обема на чашката. Една от най-често допусканите грешки, например, е “подценяването” на собствените обеми, тъй като жените не обръщат внимание на размера на гръдната обиколка оказан на етикета.
Ако не сте сигурни кой е най-подходящият за вас размер на сутиена, ви предлагаме лесен и бърз начин за решаване на този проблем. Необходимо е само да измерите гръдната и подгръдната си обиколки и да сравните резултатите с таблицата:
2tablica
Когато избирате сутиен, обръщайте внимание на следните критерии:

32 1. Централната част трябва плътно да прилепва към тялото.
2. Долната част на чашата трябва плътно да обхваща гърдите и да прилепва към ребрата.
3. Гърдите трябва да “лежат” в чашката комфортно, да няма излизащи извън чашката части.
4. Бельото задължително трябва да следва естествените контури на тялото ви.
5. Горната част на чашката не трябва да стърчи. В никакъв случай не трябва да остава разстояние между нея и гърдите ви.

Не забравяйте и гърба:

41 6. Презрамките трябва да са успоредни или да образуват мека V-образана линия и да не се врязват в плътта ви.
7. Сутиенът трябва да следва линията на гръдната ви обиколка, а не да се повдига нагоре.
8. Платът удобно да прилепва към гърба, но без да се врязва в него.

Когато пробвате нов сутиен, не забравяйте следното:

1. Започнете с презрамките – първо ги скъсете максимално, а след това, когато вече сте сложили и закопчали сутиена, започнете да ги отпускате, докато закопчалката не застане на правилното място на гърба. Не забравяйте, че сутиенът трябва да следва гръдната ви обиколка!
2. Закопчалката трябва да бъде такива, че да се чувствате комфортно и сигурно, без значение дали ще закопчавате сутиена на първата или последната кукичка.
3. Важно е да се уверите, че чашката обхваща гърдите ви идеално. Ако пропуснете този важен момент, вероятността покупката ви да ви достави удоволствие в бъдеще е изключително малка..