Как да отслабнете през пролетта, без да увредите здравето си

За да поддържате имунитета си, диетолозите съветват да намалите консумацията на мазни и тежки храни.

zelenchuci - Как да отслабнете през пролетта, без да увредите здравето сиЗа да поддържате имунитета си, диетолозите съветват да намалите консумацията на мазни и тежки храни. Също така трябва да ограничите и продуктите, които са преминали промишлена обработка – консервирани стоки, полуфабрикати и концентрати.

Бифидо- и лактобактериите, които се съдържат в кисело-млечните продукти, няма да оставят имунната ви система да “заспи”.

Яжте повече плодове, зеленчуци, продукти от пълнозърнесто брашно. Ако не обичате тропическите плодове, включете в менюто си повече моркови, цвекло, кисело зеле, ябълки.

Редовно, но в малки количества, яжте сурови семена и ядки.

Ефективно средство за укрепване на имунитета е витамин C. Основният му източник през пролетта са прясното или кисело зеле, цитрусовите плодове и шипковата отвара. Витамин С е необходим и за борбата с признаците на стареене.

Много важни за организма в преходния период между зимата и пролетта са микроелементите цинк и селен. Основните източници на цинк са говеждо месо и карантии, бобовите растения и тиквеното семе. Селен може да си набавите чрез консумацията на морски продукти, слънчогледовите семки и пълнозърнестите храни.

Включете известията от ZaNeya.com    OK Не, благодаря

Инструменти и Машини | Снимки с дрон Бургас | Почивки и Екскурзии | Размяна на книги | Оценител Бургас | Уебсайт Бургас | Referati.com