Как да отслабнете през пролетта, без да увредите здравето си

Начало » Хранене & Рецепти » Диети и Хранене » Как да отслабнете през пролетта, без да увредите здравето си

Как да отслабнете през пролетта, без да увредите здравето сиЗа да поддържате имунитета си, диетолозите съветват да намалите консумацията на мазни и тежки храни. Също така трябва да ограничите и продуктите, които са преминали промишлена обработка – консервирани стоки, полуфабрикати и концентрати.

Бифидо- и лактобактериите, които се съдържат в кисело-млечните продукти, няма да оставят имунната ви система да “заспи”.

Яжте повече плодове, зеленчуци, продукти от пълнозърнесто брашно. Ако не обичате тропическите плодове, включете в менюто си повече моркови, цвекло, кисело зеле, ябълки.

Редовно, но в малки количества, яжте сурови семена и ядки.

Ефективно средство за укрепване на имунитета е витамин C. Основният му източник през пролетта са прясното или кисело зеле, цитрусовите плодове и шипковата отвара. Витамин С е необходим и за борбата с признаците на стареене.

Много важни за организма в преходния период между зимата и пролетта са микроелементите цинк и селен. Основните източници на цинк са говеждо месо и карантии, бобовите растения и тиквеното семе. Селен може да си набавите чрез консумацията на морски продукти, слънчогледовите семки и пълнозърнестите храни.