Как и на кого може да се подари хендмейд подарък

Начало » За дома » Празници » Как и на кого може да се подари хендмейд подарък

Като деца всички сме рисували ярки и красиви картички за мама, татко, баби и дядовци по случай техните рождени и именни дни, Нова година, осми март и други. Днес, вече като възрастни, хендмейд подаръците са достигнали ново ниво на качество. Да, това вече не са акварелни цапаници, а истински произведения на изкуството, които можете да си направите сами или да купите по интернет. Но доколко са уместни такива уникални подаръци?

01

Какво е хендмейд подарък?
Най-просто казано, това са направени на ръка изделия. Сега, например, много хора се занимават със скрапбукинг, квилинг, оригами и рисуване, благодарение на което могат да се намерят изключително оригинални и необичайни картини, картички, корици за дневници и книги и много други. Към категорията хендмейд също се отнасят плетени и шити вещи, кукли, саморъчно направени бижута, предмети за дома, ръчно изработени сапуни, композиции от ръчно изработени бонбони и сладкиши. Разбира се, това не е пълен списък на нещата, които може да се нарекат ръчно изработени подаръци… Човешкото въображение е просто безгранично!

02

На кого е най-добре да се подаряват саморъчно приготвени подаръци?
Оригиналните хендмейд подаръци са най-подходящи за членове на семейството или за близки приятели. Преди всичко това са хората, които ще останат на 100% убедени, че сте направили този подарък от душа, че сте положили усилия, за да им доставите удоволствие. В допълнение, вие много добре познавате техните интереси, което би ви позволило да им направите възможно най-подходящата изненада.

03
С ръчно изработените подаръци за не дотолкова познати хора, като например началника, трябва да сте по-внимателни. В този случай уместни са живописна картина, кожен калъф за телефон, кована или дървена малка скулптура за бюро, елегантен номинален дневник. И в никакъв случай рамка за снимка, композиции от бонбони и други подобни.

04

Хандмейд подаръци: какво да направите, ако не сте сръчни?
За съжаление, не всеки има време или талант да се занимава с изкуство и занаяти. Но това не е причина да не се подаряват уникални подаръци… Можете просто да ги купите от опитни майстори, например по интернет, като в този случай е много важно да не забравяте на кого и при какви условия правите изненадата. Например, ако избирате подарък за любимата си баба, която през целия ви живот ви е приготвяла вкусни сладкиши, малко вероятно е тя да се зарадва на купената от вас торта, колкото и да е скъпа. Но ако се спрете на красиви ръчно ушити и избродирани кухненски кърпи или специален комплект ръчно изработени прибори, тогава тя наистина ще е щастлива и ще оцени подаръка ви.

06