Как да създадете еротичен интериор в спалнята си

Начало » За дома » Интериор » Как да създадете еротичен интериор в спалнята си

Как да създадете еротичен интериор в спалнята сиМного съвременни хора отъждествяват еротиката с чувствеността, че дори и с порнографията (като последното е напълно погрешно, тъй като еротиката е изкуство, чиято цел е да доставя на зрителите естетическо удоволствие, а порнографията е далеч не толкова чувствено и естетическо зрелище). Преди да се потопим в съвременната култура, нека се обърнем към историята на понятието “еротика”. Известно е, че в Древна Гърция, Рим и Индия еротиката е била божествено изкуство. Изваянията на древните скулптури, храмовете посветени на любовта, картини изобразяващи голи мъже и жени – всичко това можем да видим и днес в музеите и книгите. Красотата, страстта, любовта – това са били основните теми в изкуството на древния свят!
Днес ви предлагаме няколко идеи, които да ви помогнат в създаването на еротичен интериор във вашата спалня, който да предизвиква у вас и вашия любим човек чувството за спокойствие, свобода и хармония, което пораждат у съвременните хора древните еротични изображения и ваяния.  Голямо легло в ярки цветове, много красиви възглавници, изобилие от платове, картини, лампи, свещи, огледала – всичко това по-скоро напомня за стая от филм, отколкото от реалния живот. Спалнята е преди всичко място за отдих, а не специална стая за любовни срещи. Малцина могат да се чувстват комфортно и спокойно заобиколени от подобен интериор.

1. Цвят
Преди всичко, огледайте собствената си спалня. Излишно е да рушите стени, да сменяте леглото и да покривате белите тапети. Възможно е, изобщо да не ви се наложи да правите ремонт на стаята, а просто да освежите и разнообразите интериора и. Разбира се, червеният цвят винаги се е считал за най-романтичен и сексуален, но все пак не бива да се стига до  крайности в използването му и да боядисате в червено стените и тавана, да постелете червен килим на пода и да купите ново червено спално бельо. Този цвят трябва да се използва разумно и внимателно – преди всичко в подчертаването на детайлите.
Най-добрите цветове за спалнята са пастелните нюанси на бежово, бяло, светло розово, коралово или синьо. Разбира се, е скучно всички детайли по мебелите и аксесоарите да са в един цвят. За това добавете някой ярък елемент: например, голямо легло от естествена дървесина с красива кожена покривка или елегантни вази и картини с подходящи изображения. Красивият килим в ярки цветове също не би бил излишен в създаването на еротичния интериор на вашата спалня. Просто не прекалявайте: не е необходимо стаята да е препълнена с мебели, статуи и какви ли не други вещи.
2
2. Светлина
Един от ключовите елементи при създаването на еротичен интериор в спалнята е светлината. Най-добре е да се откажете от лампата на тавана и да използвате различни красиви настолни и настенни светилници. В създаването на подходящо настроение ще ви помогнат и няколко красиви ярки свещи.

3. Леглото
Не забравяйте за леглото – то не е просто главна част от интериора, то е най-главната част от интериора на вашата спалня. То трябва да е голямо, удобно и красиво. Ако леглото, което имате, не се отличава с особена красота, можете просто да го покриете с ярка покривка и да подредите няколко подходящи възглавници или да закачите над него ярка завеса, като балдахин. Така вашето легло ще изглежда вече по съвсем различен начин.

4. Аксесоари
Ако по природа сте с мек, кротък и наивен характер, може да поставите с спалнята си няколко меки плюшени играчки. Но все пак не прекалявайте – едва ли има мъж, който да се зарадва при вида на орда плюшени животинки наобиколили леглото на любимата му..