Как да си направите сами поставки за великденски яйца…

Начало » За дома » Украса » Как да си направите сами поставки за великденски яйца…

Използвайки гофрирана или друга декоративна хартия много лесно можете и сами да си направите оригинални поставки за вашите великденски яйца. Добре е да се спрете на хартия в пролетни цветя, тъй като по този начин поставките ви ще изглеждат много свежо и приятно. Тези поставки може де използвате и като картички, отбелязващи мястото на всеки ваш гост на великденската трапеза – името може да изпишете както върху картонче, което да залепите на поставката, така и върху боядисаното яйце с маркер или преди да го боядисате – с восък.
01p
За направата на поставките са ви необходими:
– картонени ролки от тоалетна или кухненска хартия;
– декоративна хартия;
– ножици;
– панделки, дантелки или цветни връвчици;
– лепило.

Разрежете ролките от тоалетна хартия на две парчета (ако са от кухненска хартия – на три). След това нанесете дебела линия лепило по средата на всяка картонена тръбичка.
Залепете за картонените тръбички парчета гофрирана хартия, като можете да ги нагъвате, колкото искате. Колкото по пищно става, толкова по-добре ще изглеждат вашите поставки.
По средата на хартията нанесете още една линия лепило (на същото ниво, където е и предходната). Залепете цветна панделка или увийте с разноцветни връвчици. Изрежете излишната хартия.

И вашите поставки за великденски яйца са вече готови!