Как да си изберем дънки?

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Как да си изберем дънки?

dunkiТърсите си дънки? Вижте как да изберете най-подходящите за вас!

Те са идеални за всеки сезон, както за ежедневието така и за офиса освен ако работното ви място не изисква по-специален дрескод. Можете да ги носите както с тениска, така и с блуза и сако.


Размерът

Когато купувате нови дънки, те трябва да ви прилепват плътно, а копчето трябва да се закопчава трудно, защото при носене в рамките на един месец дрехата ще се разшири точно с един размер.
Най-разпространената система за означаване на размерите е европейската. На етикета ще видите два номера – обиколката на талията (W – съкратено от англ. waist – талия) и дължината на панталоните (L- съкратено от анлг. long – дълъг). Ако сте по-пълни в ханша и бедрата, ще трябва да си вземете по-голям номер, което означава, че дънките ще са и по-дълги и ще се наложи да ги скъсите.

Моделите
Bootcut fit – дънки с нормална дължина, плътно прилягащи по тялото, по-ниска талия, леко разширяващи се долу. Подходящи са за дами с нормално телосложение или по-закръглен ханш и дупе.
Easy fit – плътно прилепващ по тялото панталон, с ниска талия, стесняващ се при глезените. Подходящ за дами с нормална към слаба фигура.
Slim Fit – модел с висока талия и прилепващи по тялото крачоли. Този тип дънки стоят добре на много фини, слаби дами.

Почистване
Имайте предвид, че при пране дънките ви ще се свият – по-малко, ако ги изперете на ръка, и повече, ако ги сложите в пералнята. След това можете леко да ги поизгладите, за да омекотите плата.
Препоръчително е тъмните дънки да се оставят да преседят около час в подсолена вода преди първото им пране, за да не пуснат боя. Използвайте само препарат за цветно пране, за да не стане панталонът ви на петна.

Тенденциите
Актуални са както много вталените модели, така и правите. Цветовете варират от тъмносиньо до дънки в златист и меден цвят.