Как да се справим с тъгата?

Начало » Здраве » Как да се справим с тъгата?

tugaВсеки изпитва тъга. Но това е съвсем нормално. Все пак сме хора и като такива изпитваме чувства. Понякога изпитваме тъга, а всъщност не знаем защо.Това също е нормално и няма повод за притеснение. В такива случаи трябва да стигнете до източника на проблема, за да го разрешите. Ето как да стане това.


Вникнете в сънищата си.
По време на сън, е будно единствено подсъзнанието. Тогава можем да разберем доста неща за себе си. Следете внимателно сънищата си, и дори ако се наложи си водете дневник. Дръжте го до леглото си, за да записвате всичко преди да сте го забравили. Важни са тези сънища, които се повтарят. Може би точно това е причината за притеснението ви.

Помислете за миналото и бъдещето. Ако в живота ви няма причина за тревога, може би ви притеснява нещо случило се в миналото, което подсъзнателно си спомняте и продължава да ви тормози. Или пък мислите за нещо в бъдещето. В такъв случай намирайте повече време за почивка и когато се чувствате спокойни, потърсете източника на тъгата.

Погледнете нещата в цялостният им вид. Често причината за тъгата е незначителна или банална, но ние не можем да достигнем до нея. Това може да се дължи на предишна настинка или предстоящия ви цикъл. В тревогата си, често пропускаме да забележим физически фактор, така че погледнете.

Напишете какво искате. За да откриете източника на тъга, напишете всичките си желания. Прегледайте списъка и така ще разберете в какво се крие причината за тъгата ви. Освен това така ще видите всичко изложено едно след друго пред вас и мозъка ви сам ще задейства начина да го получите.

Грижете се за физиката си. Емоционалното и физическо здраве са свързани. Нарушението на едното води до нарушение на другото. За това се грижете и за физическото си здраве – спортувайте, хранете се здравословно и спете пълноценно. Занимавайте се с неща, които ви харесват – четете, слушайте музика, спете до късно, ходете на масаж. Това ще ви отпусне.

Правете нещо забавно. Когато сте тъжни без причина е най-подходящият момент да направите нещо неочаквано, забавно или лудо. Скачайте с бънджи. Научете се да карате сърф. Поканете някого на среща.