Как да се преборим със стреса?

Начало » Здраве » Как да се преборим със стреса?

stresЗа да прогоните стреса е нужно единствено време и желание.

Онези всекидневни, малки и големи драми често вредят на емоционалното ни състояние, което на свой ред вреди и на физическото ни здраве. Всеки има различен начин да се справи със стреса. Някои гледат телевизия, спортуват, ходят на кино и т.н. Тук ще намерите още няколко начина за справяне със стреса.

Разходка. Разходката върши три неща едновременно – действа благоприятно на физическото ни състояние, особено на сърцето, държи тялото в стегната форма и повдига настроението. Това я прави задължителна.

Почистване на дома. Колкото и странно да е, то има ефект, защото ви разсейва от проблемите и ви успокоява. Не трябва да изчистите всичко – просто си изберете нещо. Гардероба, хола, кухнята или спалнята. Няма значение.

Музика и танци. Музикалният ефект върху човека е предмет на размисъл у учените от доста дълго време. Дори е доказан. Музиката непременно ще подобри настроението ви. Затова слушайте музика по-често и за по голям ефект добавете и танци. Това със сигурност ще ви отпусне.

Излезте навън. Пийте кафето или чая си на открито. Според изследванията само 20 минути на слънце ежедневно повдигат настроението и помагат да не се чувствате стресирани. Витамин D и свежият въздух намаляват тревожността и увеличават нивото на серотонин – хормонът на щастие. С чаша айс кафе и с книга  в ръка, в парка или открито заведение, ще се почувствате чудесно.

Играйте федербал или карайте ролери. Непременно опитайте. Въпреки нетрадиционното ще се почувствате невероятно физически и емоционално. Федербалът е забавен начин за прекарване на времето и със сигурност ще ви разсмее. Ролерите или колелото от друга страна ще ви подействат освежаващо и тонизиращо.