Как да се погрижим за мъжката коса

mujka kosa - Как да се погрижим за мъжката косаСред  основните оплаквания за грижа по мъжката коса е тънкостта на косъма и оредяването. Има много естествени методи за мъже, които да помогнат срещу неприятното усещане оплешивяване. Ето и някои съвети и напътствия в борбата с косопада:

1. Посъветвайте се със стилист, за оформяне на прическа, която естествено да прикрие оплешивяващите зони. Един добър стилист ще бъде в състояние да създаде интелигентен поглед, който дава възможност да заформите косата след всяко измиване. Те могат да предложат някои продукти с високо качество, за да създадат облик и възможни предпоставки за естествено възстановяване. Ако можете да си ги позволите, то това е добра инвестиция.

2. Опитайте шампоан за обем и избягвайте употребата на тежки или овлажняващи шампоани, тъй като те могат да натежат на косата, което ще придава още по-изтънен вид. В идеалния случай, изберете продукти от фризьорски салон или други висококачествени такива в грижа за косата. Те имат повече съставки, които няма да се натрупват на косата, при това не струват скъпо.

3. Завършете измиването на косата с много студена вода. Това може да ви се стори малко неудобно в началото, но ще трае само няколко секунди, а ефекта от него ще е невероятен и бляскав.

4. При сушене на косата бъдете много внимателни, не бива да се изсушава прекалено.

5. Опитайте да придадете обем, чрез подобрител още от корените – има много продукти за грижа за косата на пазара, които могат да направят това. Продуктите, които могат да ви предложат във фризьорските ателиета са с още по-добро качество поради професионалните съставки.

6. Разделете косата на части, повдигнете с помощта на четка и започнете издухването от корените към краищата. Метода е много ефективен, тъй като създава усещане за плътност.

7. Друг изпитан метод на сушене е с навеждане главата на долу и изсушаване от тила към лицевата част. Обемът и плътността са с доказани качества.

8. Изсушаването със студен въздух е известен метод, но е малко бавен. Въпреки това ефекта е поразителен, а облика – страхотна визия.

9. Използвайте пръстите си, за да оформяте прическата. Това е удобен метод и едновременно грижа за косата, особено за изтъняването й. С помощта на четка или гребен могат несъзнателно да се извадят космите. Ако в края на краищата вашата упорита работа по косата е резултат на твърде пухкави нотки, сложете малко лак за коса върху пръстите си за стил и разнесете в няколко направления. Не слагайте лак за коса директно върху косата, тъй като това може да я заглади.

10. Опитайте се да не използвате гелове за коса. Такива могат да изгладят косата и да създадат мазна визия. Ако трябва да използвате някои от тях, изберете такива, които придават обем, използвайте гел, предназначен за увеличаване пълнотата на косата.

Включете известията от ZaNeya.com    OK Не, благодаря

Инструменти и Машини | Снимки с дрон Бургас | Почивки и Екскурзии | Размяна на книги | Оценител Бургас | Уебсайт Бургас | Referati.com