Как да се погрижим за мъжката коса

Начало » Външен вид » Козметика » Как да се погрижим за мъжката коса

mujka-kosaСред  основните оплаквания за грижа по мъжката коса е тънкостта на косъма и оредяването. Има много естествени методи за мъже, които да помогнат срещу неприятното усещане оплешивяване. Ето и някои съвети и напътствия в борбата с косопада:

1. Посъветвайте се със стилист, за оформяне на прическа, която естествено да прикрие оплешивяващите зони. Един добър стилист ще бъде в състояние да създаде интелигентен поглед, който дава възможност да заформите косата след всяко измиване. Те могат да предложат някои продукти с високо качество, за да създадат облик и възможни предпоставки за естествено възстановяване. Ако можете да си ги позволите, то това е добра инвестиция.

2. Опитайте шампоан за обем и избягвайте употребата на тежки или овлажняващи шампоани, тъй като те могат да натежат на косата, което ще придава още по-изтънен вид. В идеалния случай, изберете продукти от фризьорски салон или други висококачествени такива в грижа за косата. Те имат повече съставки, които няма да се натрупват на косата, при това не струват скъпо.

3. Завършете измиването на косата с много студена вода. Това може да ви се стори малко неудобно в началото, но ще трае само няколко секунди, а ефекта от него ще е невероятен и бляскав.

4. При сушене на косата бъдете много внимателни, не бива да се изсушава прекалено.

5. Опитайте да придадете обем, чрез подобрител още от корените – има много продукти за грижа за косата на пазара, които могат да направят това. Продуктите, които могат да ви предложат във фризьорските ателиета са с още по-добро качество поради професионалните съставки.

6. Разделете косата на части, повдигнете с помощта на четка и започнете издухването от корените към краищата. Метода е много ефективен, тъй като създава усещане за плътност.

7. Друг изпитан метод на сушене е с навеждане главата на долу и изсушаване от тила към лицевата част. Обемът и плътността са с доказани качества.

8. Изсушаването със студен въздух е известен метод, но е малко бавен. Въпреки това ефекта е поразителен, а облика – страхотна визия.

9. Използвайте пръстите си, за да оформяте прическата. Това е удобен метод и едновременно грижа за косата, особено за изтъняването й. С помощта на четка или гребен могат несъзнателно да се извадят космите. Ако в края на краищата вашата упорита работа по косата е резултат на твърде пухкави нотки, сложете малко лак за коса върху пръстите си за стил и разнесете в няколко направления. Не слагайте лак за коса директно върху косата, тъй като това може да я заглади.

10. Опитайте се да не използвате гелове за коса. Такива могат да изгладят косата и да създадат мазна визия. Ако трябва да използвате някои от тях, изберете такива, които придават обем, използвайте гел, предназначен за увеличаване пълнотата на косата.