Как да разтегнете обувките си

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Как да разтегнете обувките си

obuvkiЧесто се случва някой да си закупи нови обувки, които малко го стягат. И въпреки, че в магазина са го уверили, че ще се отпуснат, те продължават да стягат. Има няколко неща, които можете да направите, за да се отпуснат обувките ви.
Най-напред поносете малко обувките в къщи преди да излезете с тях. Обуйте по-дебели чорапи и ги носете по няколко часа. Преди това можете да намажете кожата им с ракия от вътрешната страна.

Друг начин е да замразите обувките. За целта ви трябват кесийки, които сте напълнили с вода и сте поставили в обувките. Уверете се, че кесията изпълва цялата мъжка или дамска обувка, включително и петата и след това ги поставете във фризера, където да престоят за през нощта. След като ги извадите, изчакайте няколко минути и едва тогава махнете леда от тях. Обуйте ги и ако отново ви стягат, може да повторите процедурата. Ако обувките ви са много скъпи, по-добре не рискувайте по този начин.

Може да опитате да разтегнете обувките си с топлина. Обуйте си дебели чорапи и сложете обувките. С помощта на сешоар ги загрейте добре като огъвате стъпалата си. Повтаряте процедурата няколко пъти по няколко секунди докато се разтегнат достатъчно. Накрая нанесете балсам за кожа, с цел да възстановите влагата й, тъй като е възможно тя да се е изпарила от топлината.

И последният начин е да разтегнете обувките си чрез навлажняване. Вземете вестник, намокрете го и го свийте на топка. Поставете го в обувката внимателно, за да не нарушите първоначалната й форма, което наистина е много важно. Затова ако не сте го сложили както трябва, извадете го и отново го напъхайте. Обувките се оставят да престоят с мокрия вестник докато не изсъхнат. След това може да ги пробвате.
За да не ви се налага да правите всичко това, винаги избирайте най-подходящия модел обувки и купувайте само номера, който ви отговаря.