Как да разговаряме с мъжете…

Начало » Интимно » Как да разговаряме с мъжете…

Тези съвети ще ви помогнат да разберете по-добре половинката си и да не му се сърдите, когато той не обръща внимание на казаното от вас.
Как да разговаряме с мъжете...
1. Кулминационният момент
Мъжете искат да чуят направо кулминацията на разказа ви. Така че, ако сте имали спречкване с колега на работа, не започвайте да разказвате подробно от момента, в който се е зародил канфликта в началото на работния ви ден до самата му развързка в края на деня. Най-добре ще е, ако просто изложите фактите, например: “Днес имах проблем с…”

2. Монтаж и редактиране
Ако прецените, че историята, която се каните да подхванете, се състои от няколко части, първо се замислете дали всяка една от тях е за пред половинката ви. Може да му разкажете само кратка версия на случката. Ако наистина обичате този мъж, то е най-добре да редактирате разказа си.

3. Избягвайте подробностите
Преразказвайте диалозите в по-съкратен вариант, от останалите събития, за които разказвате. Избягвайте дословното им предаване , като например: “и тогава аз казах…” и “а той отговори…”, защото вашият възлюбен ще се хване за главата, като си представи, че се каните да му направите свидетел на всяка казана фраза.

4. Избор в полза на съществителните и глаголите
Изразявайте се, колкото се може по-конкретно и по същество – доколкото, разбира се, това е възможно. Не очаквайте, че мъжът срещу вас ще обърне внимание на интонацията ви. По принцип, мъжете обръщат по-малко внимание на различните нюанси в гласа. Те са съсредоточени върху думите-обекти и думите-действия. Жените обичат да говорят с намеци и иносказания. Мъжете – НЕ.

5. Минимум цветни описания
Мъжете обичат откровеността. Опишете им само най-общите черти на нещата. А те или сами ще се сетят за смисъла на казаното, или ще ви помолят да разкажете малко по-подробно.

6. Отделяйте главното
Желателно е, преди да кажете нещо, което се надявате той да запомни, да употребите фраза от типа на “Това е много важно”. За да усилите ефекта, може да го погледнете право в очите.

И като за финал: Ако вие наистина обичате мъжа си, говорете по-малко и действайте повече!.