Как да промените интериора на дома си…, без излишно харчене

Начало » За дома » Интериор » Как да промените интериора на дома си…, без излишно харчене

След дългата студена зима навярно на мнозина от вас им се иска да променят много неща, включително и интериора на дома си. Но как да направите това, без да ви се налага да харчите много и да купувате много нови неща?
Съвсем не е задължително да правите основен ремонт или да размествате мебелите. Бърза промяна може да постигнете и благодарение на няколко лесни способа…

01pЗавеси
Ефект на “нов” дом може да постигнете чрез промяна в стила и дизайна на пердетата. Първото нещо, което трябва да направите, е да свалите тежките прашни завеси, закриващи и денем и нощем прозорците. Оставете лекият ветрец да играе по новите ви въздушни завеси от тюл, органза или муселин. Закачете по тях няколко ярки пеперуди, прихванете ги с контрастиращи коприна шнурове или панделки, закачете на корнизите нанизи от прозрачни мъниста в различни цветове… Изобщо – пуснете слънцето и пролетта в дома си!

В най-добрия цвят
Пролетта е пълна с цветове, но нюансите са меки и прозрачни. Пролетта във вашия дом също не трябва да бъде “крещяща”. Яркият интериора изглежда много шик, но бързо омръзва и изтощава. Направете в стаята един цветен акцент, например, около дивана. “Преоблечете” възглавниците в стила на новите си пердета или просто в ярки цветни калъфи. Оранжево, розово, тюркоазено – и ето, че домът ви е като цъфтяща градина.
Нови калъфки можете лесно да си направите и сами. Още по-интересни ще са те, ако ги украсите с мъниста, дантела и панделки, копчета или ги изрисувате с бои за текстил.

В контраст

02p
Ако имате време и възможност, боядисайте една стена в контрастен цвят. На нея окачете снимки, картини, пана или каквото друго пожелаете. Във всеки интериор много добре изглеждат черно-белите фотографии с различни размери.
Ако ви харесва може да използвате фото тапет. Градски пейзаж или безкрайни цъфнали поляни, тропически джунгли или изгледът от балкон в древен град – тапетът гарантирано ще трансформира пространството в стаята, а защо не и светогледа ви.

Градина на перваза

Как да промените интериора на дома си..., без излишно харчене
Поставете на холната масичка поднос с прозрачни камъчета, мъниста и малки вързани с панделки саксии с цъфнали теменужки, зюмбюли, лалета или други пролетни цветя. Вместо саксии може да използвате стар сервиз за чай – това няма как да не ви радва и да изненадва гостите ви.
На перваза на прозореца си направете малка градина от свежи подправки – лук, магданоз, копър, босилек, мащерка, мента. Свежата зеленина няма как да не покани пролетта в дома ви!

И така… Надяваме се, че нашите съвети ще ви помогнат да се справите с последните зимни дни и ще ви настроят за предстоящата пролет.