Как да промените дома си, без да прибягвате до ремонт

Начало » За дома » Грижи за дома » Как да промените дома си, без да прибягвате до ремонт

p1На всеки човек му се случва да се почувства уморен от познатата обстановка в жилището си и да поиска да направи някаква промяна. Да се промени облика на някоя стая, без да се прибягва до ремонт, е работа, която може да се свърши за няколко часа. Но от къде да започнете с промените?

1. Ако сте “уморени” от начина, по който изглежда стаята, може да използвате един много прост, но ефективен метод – преместете всички мебели на сто и осемдесет градуса по часовниковата стрелка. В резултат на това, всяка стената ще получи свой огледален образ. Например, ако до момента до южната стена е имало шкаф, а до северната – диван, то сега всичко ще е на обратно. Може да ви се струва, че по този начин нищо няма да се промени, но още първия път, когато влезете ще установите, че това е една съвсем различна стая.

2. Ако ви се иска да направите по-голяма промяна, поиграйте си с дреболиите. Купете си няколко красиви рамки и украсете стените с любимите си снимки или рисунки. Направете група от 6-10 снимки, чиито места можете да променяте от време на време, за да поддържате разнообразието в стаята.

3. Интериорът в дома се оживява наистина много от стайните растения. Днес може да намерите много красиви и необичайни саксийни растения. Много от тях се отглеждат сравнително лесно и не изискват постоянна слънчева светлина, така че може да ги поставите почти навсякъде, където пожелаете в дома си.

4. Решили сте да оживите стаята с нови цветни завеси? Това е едно наистина много добро решение. Но ако завесите се открояват прекалено на светлия фон на стените, трябва да добавите още цветни акценти. Например, може да ушиете няколко малки възглавнички за дивана от същия плат, от който са и завесите, или да купите аплици или настолни лампи от цветно стъкло, които да са в тон със новите ви завеси.

5. Друга много добра идея е да боядисате старите мебели. Например, старите дървени мебели в спалнята може да боядисате в бяло. Това ще придаде на спалнята нежен романтичен вид. Купете и бели аксесоари – рамки за снимки, белоснежна лампа, бяла рамка за огледало – и ще получите органичен завършен интериор. В случай, няма да е необходимо да сменяте тапетите и завесите, защото белият цвят подхожда на всичко.