Как да придобиете идеална стойка

Начало » Външен вид » Упражнения » Как да придобиете идеална стойка

Как да придобиете идеална стойкаЗа да изглеждате стройни, не е достатъчно да имате тънка талия и стегнати бедра. Вие може и да сте слаби, но да изглеждате непривлекателни, поради неправилната си стойка. В действителност, стройната фигура е съвкупност от походка и стойка на тялото. Прегърбеността може да развали дори и най-стройната фигура.
Съвременните жени отделят особено голямо внимание на борбата с излишните килограми – занимават се с фитнес, танци или аеробика, всяка е пробвала не една диета. Но истинският проблем са не толкова няколкото килограма в повече, а по-скоро прегърбената стойка. Повечето жени прекарват дълги часове пред монитора. Свикнали сте да чувате, че това е много вредно за очите, но многочасовото стоене е не по-малко вредно и за гърба. Така че, обърнете внимание на този сериозен проблем, като започнете с вредните навици, които ще е нужно да премахнете:

1. Ако работата ви е свързана с продължително време стоене пред компютъра или ви се налага да пишете много на ръка, то е наложително да си припомните училищните правила за правилна стойка при писане и четене. Без значение дали пишете, или печатате, лактите ви не трябва да се отделят от бюрото. Подредете работното си място така, че да можете изцяло да опирате ръце на писалищната масата.

2. Няма нищо по-хубаво от това, след тежък работен ден да полегнете на дивана и да изгледате един филм. Но ако искате да изглеждате стройни и грациозни, ще трябва да се откажете и от този навик. Абсолютно противопоказно за стойката е да се чете, яде или гледа телевизия в легнало положение.

3. Друга пагубна привичка е скръстването на ръцете върху гърдите. Това е много вредно за осанката. Следващия път, когато решите да кръстосате ръце, вместо да го направите върху гърдите, ги скръстете зад гърба.

Ако искате да изглежда привлекателни и елегантни, то към изкореняването на лошите навици, прибавете и няколко основни упражнения, които да изпълнявате всекидневно:

Упражнение 1
Изправи се срещу стената на разстояние 20-30 cм и изпънете гърба си. Завъртете се наляво, повдигайки ръце към стената. Опитайте се да вдигнете ръце, колкото е възможно повече в дясно, за да се увеличи ъгълът на завъртане. Задръжте в това положение. След това се завъртете надясно, опитвайки се да вдигнете ръцете си възможно по-наляво. Повторете няколко пъти. Много важно е при завъртанията, краката да не се отделят от пода.

Упражнение 2
Седнете на стол или на колене, изпънете гърба си и опънете ръце настрани с дланите нагоре. Бавно доближете ръцете зад гърба. Основното напрежение ще почувствате в лопатките. Повторете движението няколко пъти.
После бавно изпънете ръце напред, допрете дланите. Изпъвайте гърба през цялото време. Починете за няколко секунди, за да се отпуснат мускулите на гърба. Изпълнете този комплекс от упражнения няколко пъти.

Упражнение 3
Изправете се и леко се наклонете напред. Опънете ръце настрани. След това започнете да правите махове с ръце нагоре-надолу..