Как да победите синдрома на хроничната умора

Начало » Здраве » Как да победите синдрома на хроничната умора

Young Woman Holding AppleПролетта е времето от годината, в което трябва да се свършат толкова много неща, а вие се чувствате, като да нямате сили? Спешно вземете мерки! Умората притежава способността да се натрупва, така че, трябва да се справите с нея възможно най-рано. За да се чувствате достатъчно енергични и за да имате сили не само да изпълните необходимото, но и да се радвате на живота, трябва да се вгледате внимателно в ежедневния си график: променете нещо в него така, че да ви остава повече време за почивка и за грижи за себе си. За това ви предлагаме няколко полезни съвета, които може да ви помогнат в тази задача:

Физически упражнения и спорт – те са най-добрият начин за преодоляване на хроничната умора, тъй като те повишават енергийния потенциал на организма.

Режимът играе важна роля за доброто ви възстановяване. Определете си точно време за лягане и се постарайте да го спазвате. Само тогава ще можете да се наспите нормално.

Употребата на напитки и сладкиши, които съдържат кофеин, може и да ви даде сили, но това няма да е за дълго. В по-големи количества кофеинът води до енергийна криза. Така че, не злоупотребявайте с кафе и шоколад.

Правете си често охлаждаща маска на очите. Това е особено необходимо след цял ден работа на компютър.

Използвайте тонизиращи средства от различни ароматни масла и билкови запарки. Натривайки с тях лицето си, ще се ободрите веднага.

Измийте умората от себе си: 15-минутна гореща вана или бърз контрастен душ ще ви помогнат да се ободрите незабавно.

Разхождайте се на чист въздух. За тези, чиято работа е еднообразна и досадна, е много полезно да излизат на въздух от време на време през работния ден за по 10-15 минути.

– Ако сте вкъщи, слушайте любимата си музика и се отпуснете.