Как да опаковате подаръците красиво

Начало » За дома » Празници » Как да опаковате подаръците красиво

OPЗа да бъдат коледните ви подаръци красиво опаковани, можете да използвате всякакви подръчни материали. Например, мъниста, гирлянди, фолио, цветя, сушени листа, плат, дантела, конци, панделки, звънчета, домашно приготвени сладки, пръчици канела и други ароматни подправки, елхови клончета –изобщо, всевъзможни малки детайли.

Опаковъчна хартия
Можете да използвате опаковъчна хартия в златно, червено, сребърно, на снежинки, снежни човеци или Дядо Коледа. Колкото по-ярка е тя, толкова по-добре. Важното е да е коледен стил и да носи настроение.

Начин на опаковане
По какъв начин ще опаковате подаръците си зависи, преди всичко, от тяхната форма:
1. Ако подаръкът е в правоъгълна кутия, то за вашата фантазия не остава кой знае какво поле за изява. Опаковането му трябва да става постепенно и внимателно, като хартията се залепя с тиксо или лепило, стъпка по стъпка, за да не се намачка и да не се плъзга кутията настрани. Подаръкът може да украсите по най-различни начини – тук вече можете да развихрите напълно своето въображение.
Особено красиво и елегантно изглеждат подаръците увити в плат, а не в хартия. Благодарение на квадратната форма, това се прави лесно.

2. За малките по размер подаръци може да си направите плик, който да украсите с цветя, клончета, мъниста и т.н. Ако и за тях, обаче, сте решили да използвате кутии, можете да запълните пространството в нея с мъниста, ароматни листенца и подправки или с разноцветен памук. Така можете да сте сигурни, че подаръкът ви няма да “пострада” при разопаковането му.

3. Най-трудни за опаковане са подаръците с кръгла и неправилна форма. Тях можете да превърнете в големи “бонбони”, като ги увиете с хартия и я завържете с панделки от двете страни. Ако от едната страна подаръкът има устойчива основа, завързвате с панделка само другата страна – тази форма се нарича “трюфел”.

Към подаръците можете да прикачите шоколадови монети и фигурки на Дядо Коледа, бонбони, фойерверки. А от фолио или сребриста хартия можете да изрежете красиви снежинки за декорация.