Как да намерите пространство в живота си за нови неща и впечатления

Начало » За дома » Грижи за дома » Как да намерите пространство в живота си за нови неща и впечатления

Животът на съвременната жена е изпълнен с множество събития, вещи, хора, информация, с чийто поток не винаги успявате да се справите. За да разберете и организирате всичко, понякога трябва  да се спрете и да си направите “генерална ревизия” на случващото се. Помислете си, колко често просто живеете по инерция, без да си давате сметка имате ли нужда от всички тези вещи и събития, които ви заобикалят от всякъде.
Как да намерите пространство в живота си за нови неща и впечатленияНе вършете ненужни неща
В съвременния ни живот има много хора, които просто си дават вид, че са заети, нужни, с живот наситен от събития. Но всъщност, всички това е просто прахосване на време и енергия.
Постарайте се да организирате графика си. Направете си внимателен анализ: необходимо ли е да се занимавате с множество безполезни работи или ще свършите за същото време нещо важно и полезно, което би ви доставило и удоволствие? Всеки път, когато се заемете с някаква работа  си припомнете следното: “Трябва да бъдете ефективни, а не просто заети!”

Отървете се от старите неща
За да свършите тази трудна и неприятна работа, навярно ще е нужно да направите усилие и да си наложите да се отървете от всичко излишно и задушаващо жизненото ви пространство. Замисляли ли сте се, колко ненужни неща съхранявате в шкафовете и гардероба? Признайте си, че не носите много от дрехите и обувките, не четете старите модни списания и не се радвате на безполезните сувенири. Така че, не е ли по-добре да ги изхвърлите? Ще се учудите колко по-лесно ще ви бъде да дишате в дома си, когато се свободите от всички тези трупани с години вещи..