Как да намерим добро студио за масажи в София

Начало » Здраве » Как да намерим добро студио за масажи в София

masaj-studio2Днес все повече хора се обръщат към масажа с надеждата да спомогне за по-доброто им физическо и психическо здраве. И ако е направен добре, той успява да отговори на всичките им нужди. Дори прави и повече. Въпросът обаче е, как да отличим кои са добрите студиа за масажи в София?

След като започнете да търсите, ще попаднете на десетки имена, всяко от които ще ви обяснява защо трябва да се доверите именно на неговите златни ръце. Но за вас тези имена са просто едни добре подредени буквички, които не ви говорят нищо.

Brands.bg е платформа, която може значително да улесни вашето решение. Достатъчно е да сортирате масажните студиа по рейтинг за да стесните кръга. След това можете да прочетете коментарите за всяко студио или специалист, които са грабнали вниманитето Ви, и по този начин да направите информиран избор.

Рейтингите са сформирани на база клиентски отзиви и коментари, така че са изцяло обективни. Платформата е още нова, но тепърва предстои да се разраства и доразвива.

Какви са другите алтернативи?

Добър вариант е да разгледате във форумите и в социалните мрежи какви отзиви има за дадения човек или съответно – за даденото студио. Недостатъка там е, че информацията не е систематизирана и трябва да отделите часове в проучването.

Друга чудесна опция е да получите информация от първа ръка. Попитайте свои близки и приятели, които се възползват от услугите на масажист, за препоръка. Тук проблемът е, че гледната точка е субективна, но нищо не ви пречи след това да направите едно кратко лично проучване.

Първото, което трябва да направите, обаче, е да разберете от какъв масаж наистина се нуждаете. За целта ви препоръчваме да се поровите малко в интернет и да се запознаете с различните възможности, които имате. Когато си изясните това, вече можете да насочите вниманието си по-конкретно – към кинезитерапевтични кабинети, към класически студиа за масаж, към кабинети за не чак толкова традиционни масажи или към козметични студиа.

Кинезитерапия – препоръчва се на онези, които се нуждаят от ефикасен и безвреден метод за лечение на определено заболяване. Кинезитерапевтът е специалист по огромен брой болести, който знае как да лекува природосъобразно.

Класически масаж – премахва стреса и напрежението, натрупани през работната седмица, спомага за подобряването на съня, стимулира кръвообращението, засилва имунната система и се грижи за здравия вид на кожата и тялото.

Нетрадиционни масажи – съществуват много видове нетрадиционни масажи и кой от тях ще изберете е въпрос на личен вкус и предпочитания – аромамасаж, масаж с горещи камъни, масаж с шоколад, масаж с черупки от лава, шиатцу, уатсу и др.

Козметични студиа – те най-често предлагат масажи на лицето, на главата и на шията. Изключително подходящи са за жени, които търсят лесен и евтин начин за поддържане на млада и здрава кожа.

Какъв е профилът на добрия масажист? На първо място винаги трябва да помните, че масажът е интимно преживяване, процес на докосване и на предаване на енергия. За това трябва човекът, който го прави, да ви вдъхва доверие, оптимизъм и спокойствие. Добрият масажист на първо място е добър човек, който притежава силна вътрешна положителна енергия, която веднага можете да усетите. Той винаги се старае да бъде отпочинал и спокоен преди работа, за да успее да предаде това и на своите клиенти.

Като столица на България, София наистина изобилства от специалисти с всякакви дипломи, разрешения и сертификати. Изборът наистина е усложнен, за това се заредете с търпение и преди да вземете решение се уверете, че то е правилно.