Как да излезеш от токсични отношения?


toxic - Как да излезеш от токсични отношения?Може би се намираш във връзка, за която не си даваш ясна сметка колко ти взима  от енергията.

Трудно ти е да разпознаеш колко е отровна за твоето крехко женско сърце, твоето самочувствие, твоето лично щастие и благополучие.

А знаеш ли коя е токсичната връзка?

Тази, в която пренебрегваш себе си, за да си удобна на партньора си и тотално се различаваш и отдалечаваш от истинското си АЗ.

Връзка, в която те е страх да изявиш желанията и нуждите си, за да не си отхвърлена.

Връзка, в която не си чута и приета и сякаш твоите молби и думи не докосват неговото сърце. Ти копнееш за общо бъдеще, за щастливи и хармонични отношения, в които прекарвате времето си пълноценно в разговори, забавления, общи дейности, пътувания, а за него е много различна картинката.

Ти толкова много искаш да си с него, че си попаднала в емоционален капан, не можеш да дишаш без него, той е по-силен от наркотик за теб. Когато е далеч от теб, а това е често, ти си кълбо от нерви, притеснения и съмнения – къде е, с кого е, защо не се обажда, защо не се интересува от теб..И хоп изведнъж се поява, когато, разбира се, му е удобно на него. Ти го посрещаш с отворени обятия и душата ти намира спокойствие в неговите обятия. Но за съжаление тази идилия бързо приключва и той си заминава, а ти оставаш да събираш парченцата от достойнството и сърцето си. И в случая, в който си позволиш да си до болка откровена за това какво искаш от тези отношения, той се изпарява светкавично, а ти оставаш да си блъскаш главата – дали не си го уплашила с откровеността си, дали не си го притиснала и си искала твърде много от него. Дали него не го е страх да се обвърже сериозно, дали…дали…

И така въпросите, които те изяждат отвътре са до безкрай, но забележи – все насочени към него!

Тук е времето да се осъзнаеш и да изпиеш една чаша студена вода.

Осъзнаваш ли как си го поставила на пиедестал, а себе си смалила и потъпкала? Защо си дала превез на него в твоя живот, вместо на най-важния и единствения човек, когото имаш в живота си – ИМЕННО СЕБЕ СИ?!

Прочети още няколко пъти този абзац и тогава премини към стъпките как да излезнеш от такава връзка без бъдеще:

  1. Поеми отговорност за своето щастие – дължиш го на себе си. Спри да сочиш пръст към него и да го обвиняваш, а потърси отговорите в себе си. Бъди честна пред себе си и си задай въпроса защо продължаваш да бъдеш в тези отношения, които ти вредят, в които вече не си щастлива и липсва усмивката на лицето ти.
  2. Помисли от какви убеждения се водиш в любовта, в какво вярваш? Вярваш ли, че любовта е красива и ти заслужаваш щастливи и пълноценни отношения или вярваш, че любовта е болка? Какво си чувала за любовта от родителите си, близки и приятели?
  3. Състави си списък с плюсовете и минусите на това да продължаваш да бъдеш в отношения с този мъж. Задавай си непрекъснато въпроси – Обичана ли съм? Уважавана ли съм? Подкрепяна ли съм? Помага ли ми мъжът да израствам и да се развивам като човек? Тази връзка здравословна ли е за мен?

Не забравяй, че отговорите са в теб. Никой не може да ти каже какво да мислиш и как да се чувстваш. Промяната трябва да дойде от теб. Когато осъзнаванията и АХА-моментите са в резултат на работа със себе си, процесът на трансформация е още по-силен. Тогава си още по-сигурна в решенията, които си взела.

Ако имаш нужда от помощ да се свържеш с чувствата и емоциите си, да бъдеш подкрепяна в любовния си живот, за да се радваш на щастливи и пълноценни отношения, свържи се с мен през моята фейсбук страница: https://www.facebook.com/thrivingrelationshipwithMilena

Процъфтявай заедно с мен,

Милена