Как да излезеш от токсични отношения?

Начало » Интимно » Как да излезеш от токсични отношения?

Как да излезеш от токсични отношения?Може би се намираш във връзка, за която не си даваш ясна сметка колко ти взима  от енергията.

Трудно ти е да разпознаеш колко е отровна за твоето крехко женско сърце, твоето самочувствие, твоето лично щастие и благополучие.

А знаеш ли коя е токсичната връзка?

Тази, в която пренебрегваш себе си, за да си удобна на партньора си и тотално се различаваш и отдалечаваш от истинското си АЗ.

Връзка, в която те е страх да изявиш желанията и нуждите си, за да не си отхвърлена.

Връзка, в която не си чута и приета и сякаш твоите молби и думи не докосват неговото сърце. Ти копнееш за общо бъдеще, за щастливи и хармонични отношения, в които прекарвате времето си пълноценно в разговори, забавления, общи дейности, пътувания, а за него е много различна картинката.

Ти толкова много искаш да си с него, че си попаднала в емоционален капан, не можеш да дишаш без него, той е по-силен от наркотик за теб. Когато е далеч от теб, а това е често, ти си кълбо от нерви, притеснения и съмнения – къде е, с кого е, защо не се обажда, защо не се интересува от теб..И хоп изведнъж се поява, когато, разбира се, му е удобно на него. Ти го посрещаш с отворени обятия и душата ти намира спокойствие в неговите обятия. Но за съжаление тази идилия бързо приключва и той си заминава, а ти оставаш да събираш парченцата от достойнството и сърцето си. И в случая, в който си позволиш да си до болка откровена за това какво искаш от тези отношения, той се изпарява светкавично, а ти оставаш да си блъскаш главата – дали не си го уплашила с откровеността си, дали не си го притиснала и си искала твърде много от него. Дали него не го е страх да се обвърже сериозно, дали…дали…

И така въпросите, които те изяждат отвътре са до безкрай, но забележи – все насочени към него!

Тук е времето да се осъзнаеш и да изпиеш една чаша студена вода.

Осъзнаваш ли как си го поставила на пиедестал, а себе си смалила и потъпкала? Защо си дала превез на него в твоя живот, вместо на най-важния и единствения човек, когото имаш в живота си – ИМЕННО СЕБЕ СИ?!

Прочети още няколко пъти този абзац и тогава премини към стъпките как да излезнеш от такава връзка без бъдеще:

  1. Поеми отговорност за своето щастие – дължиш го на себе си. Спри да сочиш пръст към него и да го обвиняваш, а потърси отговорите в себе си. Бъди честна пред себе си и си задай въпроса защо продължаваш да бъдеш в тези отношения, които ти вредят, в които вече не си щастлива и липсва усмивката на лицето ти.
  2. Помисли от какви убеждения се водиш в любовта, в какво вярваш? Вярваш ли, че любовта е красива и ти заслужаваш щастливи и пълноценни отношения или вярваш, че любовта е болка? Какво си чувала за любовта от родителите си, близки и приятели?
  3. Състави си списък с плюсовете и минусите на това да продължаваш да бъдеш в отношения с този мъж. Задавай си непрекъснато въпроси – Обичана ли съм? Уважавана ли съм? Подкрепяна ли съм? Помага ли ми мъжът да израствам и да се развивам като човек? Тази връзка здравословна ли е за мен?

Не забравяй, че отговорите са в теб. Никой не може да ти каже какво да мислиш и как да се чувстваш. Промяната трябва да дойде от теб. Когато осъзнаванията и АХА-моментите са в резултат на работа със себе си, процесът на трансформация е още по-силен. Тогава си още по-сигурна в решенията, които си взела.

Ако имаш нужда от помощ да се свържеш с чувствата и емоциите си, да бъдеш подкрепяна в любовния си живот, за да се радваш на щастливи и пълноценни отношения, свържи се с мен през моята фейсбук страница: https://www.facebook.com/thrivingrelationshipwithMilena

Процъфтявай заедно с мен,

Милена