Как да изберем фотограф за сватбата си

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Как да изберем фотограф за сватбата си

svatben-fotografНай-неприятното нещо в сватбения ден е, че той минава като миг. За щастие сватбените фотографи могат да запазят случващото се по време на събитието, емоциите и забавните моменти! Една перфектна снимка веднага може да ви върне обратно към най-щастливият ден в живота ви и един хубав сватбен албум може да стане любимото ви “четиво” за кафето с приятелки.

 

Когато става дума за професионална фотография, повечето любители започват от снимки на сватби. Това означава, че ще трябва да изминат дълъг път, докато станат професионалисти.

По-долу са прости съвети за намиране на фотограф, който ще пресъздаде най-важния ден от живота ви по начина по който искате да го запомните.

Започнете търсенето веднага

Вече сте сгодени? Честито! Сега започнете да търсите сватбен фотограф. Истината е, че най-добрите, професионални фотографи са с резервирани графици за една година напред. Така наемането на някой е едно от първите неща, които трябва да направите, след като изберете датата за събитието.
Отделете си няколко месеца, за да откриете най-точния фотограф, който ще направи мечтаните снимки за вас.

Проверете интернет пространството и социалните мрежи

Добрите сватбени фотографи имат добра репутация и дори могат да бъдат местни знаменитости. Те са лесно откриваеми, но това не означава, че те са най-доброто за вас. Започнете търсенето си по препоръки от приятели и роднини, които са имали сватби в последните няколко години и помолете вашите семейните приятели, ако могат да прегледат техните фото албуми. Погледнете във Facebook страници и професионални уеб сайтове, за да добиете представа от работата на конкретния фотограф. Разгледайте различните блогове и мнения на клиенти.

Стеснете опциите

След като имате списък на вашите топ предложения за фотографи, направете един по-задълбочен анализ на техните услуги. И започнете премахването на кандидати, които не са подходящи. Определете кой фотограф ще се побере в бюджета ви, както и кой отговаря най-точно на вашите специфични нужди. Помислете за това колко добре те се справят с различни настройки и среди. Например, ако вашата сватба ще се състой на плаж, най-подходящо ще е да се намери фотограф, който е специалист в откритата фотография.
Помислете за емоцията, която искате вашите снимки да изразяват.

Провеждане на интервюта с кандидатите

След стесняване на избора за сватбени фотографи до около три, направете изслушване на кандидатите. Вероятно, фотографът ще има два или три сватбени албуми на разположение, за да се запознаете с работата му. Уверете се, че сте прегледали най-малко един албум на цяла сватба, от начало до край, за предпочитане нещо, което е сравнимо с това, което вашата сватба ще бъде като във физическа обстановка така и от емоционална гледна точка. След разглеждане на всички снимки от албума, поискайте да видите друг набор от фотографии от скорошна сватба. Това ще ви даде възможност да видите най-добрата работа от предварително подбраните албуми и нормални снимки от ежедневната работа на фотографа.

Разберете повече за кандидатите

Най-добрият начин да си гарантирате, че ще получите качествен сватбен албум е да наемете опитен професионалист със солидна и разнообразна практика от брачни преживявания. Но това не винаги е гаранция за успех.
По време на интервюто, разберете колко сватби фотографът е заснел и от колко години се занимава с това. Не забравяйте, че сватбената фотография е много по-различна от всеки друг тип фотография; напрежението е по-високо.
Научете повече затова как ще снима вашата сватба, но също така и как ще действа по време на церемонията и вечерята. Например, как ще бъде облечен и как той ще заснеме вашите гости.

Фотографската техника

Вие трябва да знаете какъв тип фотоапарат ще се използва. Например, има разлики между цифровия и лентовият апарат. Можете също така да попитате каква програма използва, за да редактира снимките, ако фотограф казва, че те не се редактират, по-добре бягайте!

И накрая определете бюджета и сключете договор.
С тези съвети, вие сте на път да намери перфектният фотограф, който да пасва на вашия стилен сватбен ден.