Как да изберем спално бельо за нашето бебе

Начало » Родители » Деца » Как да изберем спално бельо за нашето бебе

bebeshko-spalno-belioКогато дойде време за избиране на бебешко спално бельо, родителите се изправят пред цял лабиринт от опции, от който понякога няма излизане. Но все пак искаме да ви успокоим, че купуването на подходящо спалното бельо за малкото съкровище не е чак толкова труден процес, ако предварително знаете какво искате. За това в помощ на вички млади майки и татковци сме съставили списък с няколко съвета, който ако следвате – няма да сгрешите:

Доверете се на памучните материи

Най-важната част при избора на бебешко спално бельо, на която трябва да се обърне внимание, е материалът, от който то е създадено. Кожата на бебето е изключително мека, нежна и чувствителна и няма как да възприема добре всеки вид плат – неправилният може да донесе ужасен дискомфорт и да отнеме възможността за пълноценна почивка. А всеки родител знае колко важен за всяко дете е добрият и здравословен сън.

Платът на спалното бельо има най-дълъг и продължителен контакт с кожата и заради това трябва да се уверите, че е приятен на допир, хигиеничен и дори екологично чист. Съветваме ви да се спрете на памучните материи, които гарантират 100 % съдържание на памук и са с високо ниво на плътност. Характерното за тях е, че създават несравним комфорт и притежават уникалното свойство на адаптация към температурата – така през лятото осигуряват прохлада, а през зимата – нужната топлина. А освен всичко друго, се отличават и с висока степен на трайност и мекота.

Търсете антибактериална структура

Важно е да се уверите, че бебешкото спално бельо, което сте избрали, не предизвиква алергични реакции. Затова какъвто и материал да харесате, проверете дали той има антиалергична и антибактериална структура. Тези неща са от съществено значение, защото новороденото все още няма здраво изградена имунна система и е изключително чувствително към цялата среда, която го заобикаля.

Изберете ненатоварващи цветове

Също както кожата, така и сетивата на бебчето са силно чувствителни. Затова се постарайте да му осигурите пълно спокойствие и комфорт, така че да не го натоварвате. Чудесен избор биха били по-бледите и светли цветове, които не обременяват съзнанието. Но не си мислете, че сте супер ограничени, дори напротив – имате сериозен избор сред цялата палитра от жълти, светло сини, светло кафяви, светло зелени, светло розови и класически бели чаршафчета. Но задължително избягвайте силно искрящите цветове или пък много наситените.

Декорацията е въпрос на личен вкус

Това, което остава изцяло въпрос на вкуса на родителите, е декорацията на бебешкото спално бельо. Можете да си изберете най-различни чаршафи, които да отговарят на пола и възрастта на вашето малко слънчице. За момиченцата има голямо разнообразие от патета, цветя, принцеси, барбита и различни приказни герои. За момченцата пък най-често предпочитани са ликовете на супер герои и пирати и изображенията на замъци, кораби и коли. Изобщо – в това отношение родителите спокойно могат да развихрят въображението и креативността си.

Не се притеснявайте да пазарувате от интернет

Когато вкъщи си имате едно сладко малко бебче, на което трябва да сте на разположение 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата, едва ли ви остава много време за разходка по магазините. А онлайн пазаруването отдавна стана масова практика в Европа, като в последните години силно се разпространи и в България. То има много предимства – онлайн магазините за детски стоки предлагат много по-разнообразни продукти, много по-красиви, с модерен и съвременен дизайн, с гарантираното качество на водещите световни производители и на по-ниски цени от тези в обикновените магазини. Разгледайте например какво бебешко спално бельо предлага бебешки онлайн магазин Pumpal. И освен всичко друго – наистина спестяват времето и нервите, които иначе трябва да изхабите в безкрайно обикаляне по някой мол или търговски център.